- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στα μπλόκα οι αγρότες - Πατούν το γκάζι για κάθοδο στην Αθήνα
Την Τρίτη το πανελλαδικό συλλαλητήριο
Αγρότες: Μπλόκα και διαβουλεύσεις για κάθοδο στην Αθήνα ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου
«Γκάζι» στις κινητοποιήσεις τους πατούν οι αγρότες, ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη (20.2) στην Αθήνα. Μαζί με τους αγρότες της Θεσσαλίας, συντάσσονται και οι αγρότες της Κρήτης. Τα μπλόκα συνεχίζονται στη Θεσσαλία, όσο διαβουλεύσεις και συζητήσεις για τον τρόπο καθόδου στην πρωτεύουσα συνεχίζονται, μετά το «όχι» Χρυσοχοΐδη για την κάθοδό τους στο κέντρο της Αθήνας με τρακτέρ και τον αποκλεισμό του Συντάγματος.
Όπως σημειώνει η ΕΡΤ, οι αγρότες σε Πλατύκαμπο, Φλώρινα και Χαλκιδική επιμένουν και εμφανίζονται αποφασισμένοι για την κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ παρά το γεγονός ότι εισέπραξαν την αρνητική απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες που δεν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς τελωνείων και λιμανιών.
Αγρότες: Μπλόκα και διαβουλεύσεις για κάθοδο στην Αθήνα
Στο Τελωνείο της Νίκης οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και σκέφτονται να προχωρήσουν στο συμβολικό κλείσιμο του τελωνείου όχι μόνο για τα φορτηγά αλλά για τα ΙΧ ενόψει της μηχανοκίνητης πορείας ενόψει του συλλαλητηρίου. Κλειστό επ’ αόριστον είναι και το τελωνείο της Καστοριάς.
Έτοιμοι για τη μεγάλη απόβαση στην Αθήνα είναι και οι αγρότες της Κρήτης δίνοντας ραντεβού στο λιμάνι της Σούδας. «Είμαστε συντονισμένοι με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους συναδέλφους μας από όλη την Ελλάδα. Είναι κοινά τα προβλήματα. Έχουμε ακριβώς τα ίδια προβλήματα που έχουν σε όλη την Ελλάδα και συμμετέχουμε και εμείς στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Τρίτη στην Αθήνα. Φεύγουμε ενωμένοι από το λιμάνι της Σούδας», δήλωσε ο κ. Σταυριανουδάκης.
Όπως είπε θα πρέπει «να αποφασίσει η κυβέρνηση τελικά να δώσει και στους μικρομεσαίους αγρότες αυτό που δικαιούμαστε. Εμείς παράγουμε φαγητό, παράγουμε προϊόντα που τα έχει ανάγκη η πολιτεία, όλος ο κόσμος και πρέπει να σκεφτούν ότι πρέπει να στηρίξουν τον πρωτογενή τομέα και όχι να έρχονται μόνο εισαγόμενα και να ερημώνουν τα δικά μας χωριά. Τώρα πρέπει να ακουστούμε για την ΚΑΠ», σημείωσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία
Ο Όμιλος Fourlis γιόρτασε 75 χρόνια με μια παράσταση-αφήγηση της διαδρομής του
Συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων 6 ανήλικοι
Λόγω της διεξαγωγής του «Athens Santa Run 2025»
Το ερώτημα, τελικά, δεν είναι μόνο τι θα δείξει η διερεύνηση
Μέτρα κατά της δημογραφικής συρρίκνωσης λαμβάνει η δημοτική αρχή
Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τη νυχτερινή διασκέδαση - Ποιες γραμμές λεωφορείων εντάσσονται στο μέτρο
Συννεφιασμένο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
Εκπαιδευτικές δράσεις για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 24 Δεκεμβρίου
Τι δείχνουν οι τάσεις για τον καιρό των γιορτών
Με κάρτες Mastercard, κινητό τηλέφωνο ή φορητή συσκευή
Αφορά τη μη προσκόμιση του βίντεο από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης
Απομακρύνονται τα ...«Πασχούγεννα»
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ παρακολούθησε το παιχνίδι με τη Χάποελ από τις θέσεις δίπλα στο παρκέ
Ο καθηγητής Γλωσσολογίας θέτει το ερώτημα: «Μπορούμε να βλέπουμε μέσα από τις λέξεις;»
Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του και που θα μεταφερθούν
«Η διαγραφή μου από το ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο θετικό που προέκυψε από αυτό το ζήτημα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.