- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Αίγινα: Δεν έγινε δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού, ήταν τεχνική βλάβη
Ο δήμαρχος της Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς μίλησε στο δημοτικό συμβούλιο αναφορικά με την ζημιά στον αγωγό υδροδότησης του νησιού από τον Πειραιά.
Σημείωσε ότι το σπάσιμο του αγωγού οφείλεται σε τεχνικό ζήτημα καθώς μετά από τις έρευνες δεν προκύπτουν ενδείξεις δολιοφθοράς. Σύμφωνα με το aeginaportal, το γραφείο του Δημάρχου Αίγινας, Γιάννη Ζορμπά, είχε εκδοθεί δελτίο Τύπου, στο οποίο έκανε γνωστό πως ζήτησε από τα λιμεναρχεία του Πειραιά και της Σαλαμίνας να επιθεωρήσουν με εξειδικευμένο συνεργείο, το σημείο της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας.
Υπενθυμίζεται πως το νερό διακόπηκε στο νησί από τις 24 Ιανουαρίου, καθώς θεωρήθηκε ότι υπήρξε δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό που τέθηκε σε λειτουργία το 2022. Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφτηκε στις 02/02 την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνη Μαραγκάκη, στην οποία κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για τη νέα υπόθεση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, την Πέμπτη στις 25 Ιανουαρίου, διαπιστώθηκε ότι μέσα σε 30 δευτερόλεπτα αυξήθηκε η ροή νερού από 800 κυβικά σε 2.400 κυβικά.
Ο κατασκευαστής του έργου, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ τόνιζε: «Πήραμε ένα σκάφος και ξεκινήσαμε από τη Σαλαμίνα και πήγαμε Νότια. Στα 800μ. του αγωγού και σε βάθος 50μ. βρήκαμε ζημιά στην προστασία του αγωγού. Κοιτάξαμε στην περιοχή αλλά δεν είδαμε κάποιο σημάδι στον πυθμένα που να δείχνουν ότι είχε συρθεί κάποια άγκυρα ή είχε έρθει κάποια τράτα. Λόγω της βιαιότητας του περιστατικού το μόνο συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι ότι πρόκειται για δολιοφθορά».
Tρία περιστατικά δολιοφθοράς σε 4 χρόνια στον ίδιο αγωγό
Τον Ιανουάριο του 2020 έγινε η πρώτη επίθεση στα πρώτα στάδια του έργου κατά τη κατασκευή του. Οι δράστες εκείνο το διάστημα άνοιξαν τρύπες για να καταστρέψουν τους σωλήνες.
Τα υπόλοιπα δύο περιστατικά συνέβησαν το 2022. Τον Μάιο εξερράγη βόμβα ακριβώς δίπλα στον αγωγό, ενώ τον Ιούνιο έσκασε πάνω του με αποτέλεσμα να προκαλέσει σοβαρή ζημιά. Σε καμία εκ των επιθέσεων δεν έχουν υπάρξει συλλήψεις.