Ελλαδα

Τέσσερις οι νεκροί της επίθεσης στη ναυτιλιακή - Ανάμεσα τους η εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση

Ποιοι είναι οι νεκροί

Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πυροβολισμοί στη Γλυφάδα: Τέσσερις οι νεκροί της επίθεσης - Ανάμεσα τους ο δράστης - Ποιοι είναι οι νεκροί

Τέσσερις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της ένοπλης επίθεσης στη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Καρνέσση στη Γλυφάδα.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, τα τρία θύματα βρέθηκαν νεκρά στον ημιώροφο από τους άνδρες της ΕΚΑΜ, οι οποίοι στη συνέχεια εντόπισαν στο υπόγειο τον δράστη, που είχε δίπλα του τα δύο όπλα της επίθεσης.

Οι νεκροί φαίνεται πως είναι η ιδιοκτήτρια Μαρια Καρνέση, ο σύζυγος της αδερφής της, Δέσποινας, Αντώνης Βλασάκης και ο καπετάνιος Ηλίας Κουκουλάρης.

Φωτογραφίες της Athens Voice από το σημείο

Πυροβολισμοί στην Γλυφάδα: Ποιος ήταν ο δράστης

Ο άνδρας σύμφωνα με εργαζομένους είναι ένας 70χρονος πρώην υπάλληλος της εταιρείας που είχε απολυθεί πρόσφατα από την θέση του στην εταιρεία.

Μάλιστα, όταν μπήκε στον χώρο και πριν αρχίσει να πυροβολά φέρεται να φώναξε «τώρα θα τα ξεκαθαρίσουμε όλα».

Το χρονικό της επίθεσης

Η ΕΛΑΣ δέχθηκε κλήση στις 10:20 π.μ. για πυροβολισμούς σε ναυτιλιακή εταιρία στην περιοχή της Γλυφάδας και συγκεκριμένα στην οδό Αρτεμισίου.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, της ΕΚΑΜ αλλά και στελέχη και ειδικός διαπραγματευτής προκειμένου να ξεκινήσουν επαφές με τον ένοπλο άνδρα.

Περίπου στις 11:15, η ομάδα των ΕΚΑΜ ξεκίνησε την επιχείρηση στο εσωτερικό της εταιρείας, όπου και διαπιστώθηκε πως η ομηρία είχε ολοκληρωθεί με τον δράστη να εντοπίζεται νεκρός στο υπόγειο και τα θύματά του στον ημιώροφο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης εκμεταλλεύτηκε κενό ασφαλείας στο πάρκινγκ του κτιρίου, απ' όπου και εισέβαλλε στον χώρο χωρίς να γίνει αντιληπτός. Από εκεί, ανέβηκε στον ημιόρωφο και μετά στους υπόλοιπους ορόφους και λέγοντας ότι ήρθε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση άρχισε να πυροβολεί.

Οι μαρτυρίες από τους εργαζομένους