Ελλαδα

Βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά - Πότε θα επηρεάσουν τα φαινόμενα την Αττική

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά - Πότε θα επηρεάσουν τα φαινόμενα την Αττική
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Καιρός: Η εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες - Πότε θα επηρεάσουν τα φαινόμενα την Αττική 

Άλλαξε απότομα το σκηνικό του καιρού σήμερα καθώς από το πρωί συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις σε περιοχές της χώρας, κυρίως στα βορειοδυτικά, ενώ τα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι και τις αρχές της νέας εβδομάδας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίου που εξέδωσε χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται μεταβολή με βροχές, κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και ενισχυμένους θυελλώδεις νοτιάδες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz27y1bslmux)

Καιρός: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν 

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι στα Επτάνησα, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και σε τμήματα Πελοποννήσου. Από αργά το βράδυ θα επηρεαστούν η Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια.

Ήδη προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα πελάγη. Κλειστές είναι οι γραμμές Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα, Κυλλήνη για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, Βόλος – Σποράδες και Αγία Μαρίνα – Στύρα.

Βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά - Πότε θα επηρεάσουν τα φαινόμενα την Αττική

Πολύ ενισχυμένοι και τοπικά θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, ωστόσο στο Ιόνιο το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική και την εκδήλωση λασποβροχών.

Η Αττική στο «μάτι» της κακοκαιρίας

Στην Αττική όπως και στην υπόλοιπη κεντρική, ανατολική Στερεά και την Εύβοια η αλλαγή του καιρού θα γίνει έντονη από αργά το βράδυ της Κυριακής.

Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιανού

«Δεν θα βιώσουμε κάτι ακραίο, κάτι που δεν έχουμε ξαναβιώσει. Οι βροχές αυτές είναι φυσιολογικές για την εποχή και ευεργετικές», σημείωσε στο Mega ο γνωστός μετεωρολόγος. «Περιμένουμε ένα δυνατό πέρασμα διάρκειας δύο-τριών ωρών και στην Αττική με μπόρες και καταιγίδες κυρίως όμως από τα μεσάνυχτα της Κυριακής και μετά», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι στην Αττική θα υπάρξουν «απότομα ξεσπάσματα».

Το θετικό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι στην Αττική οι βροχές θα σημειωθούν κατά την διάρκεια της νύχτας και δεν θα γίνουν έτσι ιδιαίτερα αισθητές από την πλειοψηφία των κατοίκων της πρωτεύουσας. Όσο για την διάρκεια των φαινομένων ο Γιάννης Καλλιάνος είπε ότι θα κρατήσουν συνολικά σε όλη τη χώρα περίπου 48 ώρες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz27kc8ayra9)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.