Ελλαδα

«Θα μας τα χαλάσει ο καιρός»: Η πρόγνωση Μαρουσάκη για αλλαγή στο σκηνικό από την Κυριακή

Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί για λίγες ακόμη ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα με ομπρέλα κρατά κοντά της το παιδί της για να μην βραχεί όσο ανεβαίνουν σκάλες
Καιρός - Πρόγνωση Μαρουσάκη: Έρχονται βροχές από την Κυριακή © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Καιρός - Πρόγνωση Μαρουσάκη: Έρχονται βροχές από την Κυριακή - Πώς θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες

Οι Αλκυονίδες είναι εδώ και δημιουργούν ένα άκρως ανοιξιάτικο τοπίο με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Ωστόσο, η καλοκαιρία δεν φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μάς ενημερώνει για αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από την Κυριακή (10.2), οπότε και αναμένουμε βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας. 

Σε ό,τι αφορά τον καιρό σήμερα Τετάρτη (7.2), η ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, από την Κυριακή και έπειτα το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει, καθώς θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά τμήματα της χώρας, ενώ στη συνέχεια θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Σήμερα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει με κάποιες κατά τόπους συννεφιές, οι οποίες προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο δεν αποκλείεται να φέρουν και κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα επιμείνουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις με μέτριες και ισχυρές εντάσεις. Ο υδράργυρος θα επιμείνει σε υψηλές τιμές, καθώς αργά το μεσημέρι οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 20-23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος ο καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 20-22 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι. Στη Θεσσαλονίκη δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κάποιες αραιές συννεφιές στο μεγαλύτερο τμήμα της ημέρας. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν καθώς θα πνέουν με ένταση 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Καιρός - Πρόγνωση Μαρουσάκη: Έρχονται βροχές από την Κυριακή

Αύριο Πέμπτη (8.2) αναμένεται να σημειωθούν κάποιες βροχές στα δυτικά και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, με τα φαινόμενα την Παρασκευή (9.2) να είναι λίγο πιο έντονα, χωρίς να προβληματίσουν ιδιαίτερα. Το Σάββατο (9.2) ο καιρός θα είναι αίθριος, με πολύ καλές θερμοκρασίες, ενώ από την Κυριακή (10/2) και κυρίως την Δευτέρα (11/2), θα αλλάξει άρδην το σκηνικό του καιρού, καθώς κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα, με βοριάδες, πτώση της θερμοκρασίας, και με αρκετές βροχές κυρίως στα δυτικά και νοτιοανατολικά, αλλά με τα φαινόμενα να επεκτείνονται και στην υπόλοιπη χώρα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyylkwchp941)

Καιρός - Πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες από την ΕΜΥ

Αρχικά στα δυτικά, το βορειοανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και θα ενταθούν.
Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, όμως θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09-02-2024
Στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστεί ομίχλη κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα βόρεια από νότιες 3 με 5 μποφόρ ενώ το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-02-2024
Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και μόνο στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11-02-2024
Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά και τα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.