Ελλαδα

Nικόλ Ελευθεριάδου: Η αναφορά σε μια σπουδαία αθλήτρια ως «σύντροφος Βεζένκοφ»

Η παίκτρια έστειλε την Εθνική Πόλο στους Ολυμπιακούς του Παρισιού

62222-137653.jpg
A.V. Team
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nικόλ Ελευθεριάδου: Η αστέρας του πόλο που την «αναφέρουν» από το όνομα του συντρόφου της
Η Nικόλ Ελευθεριάδου με το σκουφάκι του Ολυμπιακού © ΕUROKINISSI

Nικόλ Ελευθεριάδου: Η αστέρας του πόλο που αναφέρεται ως «σύντροφος» Βεζένκοφ 

Μετά την σπουδαία νίκη που κατόρθωσαν χθες οι παίκτριες της Εθνικής πόλο, που κυριάρχησαν επί της Ιταλίας, συνεχής ήταν η αναφορά στην Νικόλ Ελευθεριάδου -που με το τελευταίο της σουτ της έστειλε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες- με το όνομα του συντρόφου της.

Πολλά μέσα ενημέρωσης προτίμησαν έτσι, να εστιάσουν περισσότερο στην ιδιότητά της ως σύντροφος και πολύ λιγότερο στην επιτυχία της ως αθλήτρια. Ειδικότερα, θέλησαν να την παρουσιάσουν ως την σύντροφο του -επίσης επιτυχημένου αθλητή-, Σάσα Βεζένκοφ.

Η επαγγελματική επάρκεια και η ταυτότητά δεν έχει ανάγκη από ετεροπροσδιορισμούς.  

Την τελευταία φορά που η ομάδα πόλο γυναικών είχε βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το μακρινό 2008. Η Νικόλ Ελευθεριάδου η οποία ήταν μόλις 10 ετών, ξεσπώντας σε κλάματα κλάματα συγκίνησης τόνισε πως η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα όνειρο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προσπαθώ να βρω τις λέξεις να εκφράσω το πώς νιώθουμε και δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια τι σημαίνει αυτό για μας. Δεν θα μιλήσω για τους κόπους μας, αλλά αυτή η ομάδα έπαιξε με τέτοια ψυχή σήμερα που θα ήταν άδικο να μην περάσει. Προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι έγινε απλά. Είναι ένα όνειρο απλά κι είμαι ευγνώμων που θα το ζήσω με αυτά τα κορίτσια. Είναι δουλειά χρόνων και πραγματικά δεν έχω λόγια».

Η Νικόλ Ελευθεριάδου αγωνίζεται με τα χρώματα του Ολυμπιακού και έχει κατακτήσει -μέχρι στιγμής- 8 πρωταθλήματα Ελλάδας, 3 πρωταθλήματα Ευρώπης και ένα κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης LEN Trophy (2015).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.