Ελλαδα

Βασιλόπιτα γίγας 78 μέτρων στο Περιστέρι έσπασε κάθε ρεκόρ

Εκατοντάδες τα φλουριά και τα δώρα για τους τυχερούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασιλόπιτα γίγας 78 μέτρων στο Περιστέρι έσπασε κάθε ρεκόρ Εκατοντάδες τα φλουριά και τα δώρα για τους τυχερούς
© Up Stories

Βασιλόπιτα γίγας 78 μέτρων στο Περιστέρι έσπασε κάθε ρεκόρ. Εκατοντάδες τα φλουριά και τα δώρα για τους τυχερούς

Βασιλόπιτα για γκίνες έφτιαξαν σε μια κοινή γιορτή στο Περιστέρι η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων και ο Δήμος. 

Οδός Βασιλόπιτας στο Περιστέρι. Γιατί τα ρεκόρ ακόμα και αν είναι Guinness είναι για να σπάνε.

Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων & Περιχώρων (ΣΑΑΠΠ) και ο Δήμος Περιστερίου σε μια μοναδική γιορτή δημιούργησαν και φέτος τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα, στην πλατεία του Δημαρχείου.

Η βασιλόπιτα βάρους 9 τόνων και 78 μέτρων κόπηκε σε περισσότερα από 65.000 κομμάτια, με εκατοντάδες φλουριά που αντιστοιχούσαν σε δώρα για τους τυχερούς.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, παρουσία χιλιάδων πολιτών από το Περιστέρι και όλη την Αττική, έκοψε τη βασιλόπιτα και ο καθένας πήρε και από ένα κομμάτι. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΣΑΑΠΠ, Παναγιώτης Σαχινίδης.

Η Βασιλόπιτα παρασκευάσθηκε από δεκάδες βιοτεχνικά αρτοποιεία (ΦΟΥΡΝΟΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ). Έμπειροι αρτοποιοί ανέλαβαν τη δημιουργία της βασιλόπιτας, η οποία ξεκίνησε να δημιουργείται από τα ξημερώματα. Στην παρασκευή συμμετείχαν οι μαθητές της Σχολής Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ Γαλατσίου.

Βασιλόπιτα γίγας 78 μέτρων στο Περιστέρι έσπασε κάθε ρεκόρ Εκατοντάδες τα φλουριά και τα δώρα για τους τυχερούς
© Up Stories

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας ήταν:

5.500 κιλά αλεύρι

1.700 κιλά ηλιέλαιο - λάδι

500 κιλά ζάχαρη

520 κιλά άχνη

5.000 αυγά

30 κιλά ξύσμα πορτοκαλιού

75 λίτρα κονιάκ

70 κιλά τριμμένη κανέλλα

Πηγή: ertnews

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.