Ελλαδα

Νίκος Φλωρινιώτης: Όσα είχε εξομολογηθεί για τη μάχη του με τον καρκίνο

«Η αλήθεια είναι πως ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ»

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Φλωρινιώτης: Όσα είχε εξομολογηθεί για τη μάχη του με τον καρκίνο
Νίκος Φλωρινιώτης: Όσα είχε εξομολογηθεί για τη μάχη του με τον καρκίνο © NDPPHOTO / ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Νίκος Φλωρινιώτης: Η εξομολόγηση για τη μάχη με τον καρκίνο - «Η αλήθεια είναι πως ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ»

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του Νίκου Φλωρινιώτης που πέθανε χθες (19.12) σε ηλικία μόλις 39 ετών μετά από πολύμηνη, γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Ο γιος του Γιάννη Φλωρινιώτη είχε κάνει γνωστή τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο μετά τον θάνατο του πατέρα του, Γιάννη Φλωρινιώτη, πριν από έξι μήνες. «Ο μπαμπάς μου το γνώριζε, δεν του τα λέγαμε όλα και μάλιστα το τελευταίο βράδυ που πήγα και έκανα τη θεραπεία και βγήκα από το νοσοκομείο μου λέει "Εγώ θέλω να γίνεις καλά εσύ παιδί μου και εγώ ας πεθάνω έχω ζήσει τη ζωή μου"... Και ήταν η προηγούμενη μέρα που μπήκε στο νοσοκομείο και μετά από τρεις μέρες πέθανε».

Τον Οκτώβρη, ο Νίκος Φλωρινιώτης είχε εξομολογηθεί στο περιοδικό «Λοιπόν»: «Αν δεν είχα την οικογένειά μου, τη μητέρα και την αδερφή μου, δεν ξέρω τι θα έκανα. Με βοήθησαν πολύ. Στον πατέρα μου, λόγω του προβλήματός του, δεν του τα λέγαμε όλα. Η αλήθεια είναι πως ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ. Είχα φριχτούς πόνους. Προς το παρόν κάνω ανοσοθεραπεία, μετά χημειοθεραπείες, μετά ακτινοβολίες, αλλά μπορεί να μην χρειαστούν. Μου είπε ο γιατρός μου ότι μπορεί να τη γλιτώσω. Το είχα πέντε χρόνια και δεν το ήξερα. Μου είπαν οι γιατροί πως μες στην ατυχία μου ήμουν τυχερός γιατί αυτό προχωρούσε πάρα πολύ αργά και εκδηλώθηκε πριν 1,5 χρόνο. Νόμιζα ότι ήταν λίπωμα, το αφαίρεσα και πάλι δεν έδωσα σημασία».

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», είχε μιλήσει αναλυτικότερα για το πώς έμαθε ότι έχει καρκίνο και πώς μία κρεατοελία που έγινε λίπωμα αφαιρέθηκε και οι γιατροί έχασαν το δείγμα. Έτσι, δεν έγινε βιοψία. Όπως αποκάλυψε, πριν από έναν χρόνο το ίδιο σημάδι έκανε και πάλι την εμφάνισή του και τότε, ψάχνοντάς το, έμαθε ότι πρόκειται για κακοήθη όγκο. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctjzmy0rigdl)

«Διαγνώστηκα με καρκίνο. Ξεκίνησαν όλα πριν 5 χρόνια. Είχα μία κρεατοελιά, την οποία την αφαίρεσα στον ώμο, το οποίο αυτό δεν μου δημιούργησε καθόλου πρόβλημα για 5 χρόνια. Πριν έναν χρόνο άρχισε να γίνεται κάτι σαν λίπωμα. Δεν έδωσα τόση σημασία. Πήγα, το αφαίρεσα. Το δώσαμε, φυσικά, τότε, για βιοψία.

Δεν θα πούμε πού.

Ναι, δεν λέμε.

Γιατί τη χάσανε.

Και μου χάσανε τη βιοψία. Δηλαδή, πήγα μετά από 2 μήνες να πάρω τη βιοψία μου και μου λένε "Δεν υπάρχει ο φάκελός σου, δεν υπάρχει η βιοψία σου. Την έχετε πάρει". Μα, λέω, δεν έχω έρθει. Από αμέλεια δικιά μου και νομίζοντας ότι είναι λίπωμα, δεν το ‘ψαξα παραπέρα. Δεν πήγα από κει. Μετά από έναν χρόνο, φέτος, δηλαδή, τον Απρίλιο, αυτό ξαναβγήκε. Εγώ θεώρησα ότι απλά δεν το καθάρισε καλά ο περσινός χειρουργός και ξαναβγήκε. Πήγα σε 2-3 γιατρούς και μου λέγανε είναι λίπωμα. Ο ένας μάλιστα μου έδωσε αντιβίωση. Και καταλήγουμε σε έναν γιατρό και μου λέει κάνε υπέρηχο για να δω αν θα σου κάνω ολική νάρκωση ή μέθη. Και μου λέει η γιατρός εκεί αγόρι μου αυτό δεν είναι λίπωμα, είναι κάτι κακό αυτό που βλέπω, δεν μου αρέσει, πήγαινε στον γιατρό σου. Ταλαιπωρήθηκα πολύ 3, 4 μήνες με φρικτούς πόνους, γιατί όλο αυτό άρχισε και μεγάλωνε μέσα στον μυ και στα νεύρα. Μου δίνανε κάθε εβδομάδα εξετάσεις, έχω πάει τον μπαμπά Θεσσαλονίκη σε έναν γιατρό στη Θεσσαλονίκη να τον δει και άρχισαν να παραλύουν τα χέρια μου, δεν μπορούσα ούτε να ντυθώ. Γυρνάω πίσω, από το ένα νοσοκομείο με έστελναν στο άλλο. Ο άλλος γιατρός πάλι με στέλνει σε άλλον γιατρό. Πήγαμε και πήραμε και άλλες γνώμες. Τους ρώταγα "θα πεθάνω;". Για να ξέρω να προετοιμαστώ. Τον καρκίνο τον είχα πέντε χρόνια».

»Μου έδινε σημάδια όλα αυτά τα χρόνια. Από πέρσι άρχισα να χάνω κιλά, είχα κόπωση, απλά επειδή είχα περάσει και Covid, είχα διάφορα πέρσι, δεν έδωσα σημασία. Νόμιζα ότι ήταν από τον κορωνοϊό, είχα πάθει και βρογχίτιδες. Πέντε χρόνια το κουβαλούσα. Αυτό, παρά το γεγονός ότι ήμουν νέος, πήγαινε πάρα πάρα πολύ αργά.

Είναι μελάνωμα. Μιλάμε για μεγαλογιατρούς που πήγα στην αρχή και δεν το βρήκαν. Οι δύο πρώτοι έλεγαν ότι είναι λίπωμα και τους λέω "πρέπει να το βγάλω τώρα", “όχι, μην αγχώνεσαι” μου είπαν. Τους είχα πει ότι το είχα αφαιρέσει την ελιά, στην πρώτη αφαίρεση δεν έγινε καν βιοψία, στη δεύτερη τη χάσανε. Δεν ξέρω αν φαινόταν ακίνδυνο, ό,τι βγάζεις κάνεις βιοψία. Ο ένας γιατρός με έστελνε στον άλλον, άλλαξα 10», είχε πει τότε, με τη μητέρα του να συμπληρώνει «κανείς δεν είχε αντιληφθεί την ουσία του προβλήματος» είχε εξομολογηθεί ο Νίκος Φλωρινιώτης.

Οι φωτογραφίες του Νίκου Φλωρινιώτη με τον Κώστα Χαρδαβέλλα

Ο Νίκος Φλωρινιώτης είχε ανεβάσει και μια σειρά φωτογραφιών από το Λαϊκό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, στις οποίες ήταν ο ίδιος, η αδερφή του και ο Κώστας Χαρδαβέλλας, που τον επισκέφθηκε, πηγαίνοντάς του μάλιστα δώρο το βιβλίο του.

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον κ. Κώστα Χαρδαβέλλα για την τιμή που μου έκανε και ήρθε να με δει στο νοσοκομείο και να μου χαρίσει το βιβλίο του υπογράφοντάς το, δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ήταν από τους πρώτους όταν έμαθε για το πρόβλημα υγείας μου και με πήρε τηλέφωνο να μου δώσει κουράγιο!!!», έγραψε ο Νίκος Φλωρινιώτης στην ανάρτησή του.


Ανάμεσα στις φωτογραφίες που ανήρτησε, και μία όπου καταγράφεται το δώρο του δημοσιογράφου προς αυτόν, το βιβλίο του με τίτλο «Το ζεϊμπέκικο του νικητή», με τον δημοσιογράφο να γράφει στην αφιέρωσή του: «Στο φίλο μου το Νίκο για να χορέψουμε μαζί το ζεϊμπέκικο του νικητή».


Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Χαρδαβέλλας έχει περάσει στο παρελθόν δύσκολες ώρες με την υγεία του, έχοντας έρθει και ο ίδιος αντιμέτωπος με τον καρκίνο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.