Ελλαδα

Τέμπη: Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Intercity

Εντοπίστηκε επίσης βιολογικό υλικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δυστύχημα στα Τέμπη
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Βρέθηκε «μαύρο κουτί», καθώς και βιολογικό υλικό στα συντρίμμια των μοιραίων βαγονιών

Σχεδόν εννέα μήνες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, η νέα πραγματογνωμοσύνη που διατάχθηκε φαίνεται πως απέδωσε καρπούς, καθώς εντοπίστηκε το «μαύρο κουτί» της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity.

Το «μαύρο κουτί» βρέθηκε κατά τη διαδικασία του τεμαχισμού των βαγονιών από συνεργεία του ΟΣΕ στο αμαξοστάσιο στη Λάρισα όπου φυλάσσονται.

Μάλιστα, στον ίδιο χώρο βρέθηκε και βιολογικό υλικό το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί το 57ο θύμα της τραγωδίας.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως είχε βρεθεί και άλλο μαύρο κουτί, αλλά δεν είχαν προκύψει στοιχεία από αυτό, έπειτα από εξέταση και από εμπειρογνώμονες από τη Γένοβα της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τόσο το μαύρο κουτί όσο και το βιολογικό υλικό έχουν παραδοθεί στις ανακριτικές αρχές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx18iojw0azt)

Πραγματογνώμονας με εκπαιδευμένους σκύλους αναζητούσε DNA στα βαγόνια του μοιραίου τρένου

Ειδικός πραγματογνώμονας με κπαιδευμένους σκύλους εισήλθαν στον χώρο που φυλάσσονται τα βαγόνια, στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Κουλούρι, προκειμένου να ερευνήσουν την ύπαρξη DNA των θυμάτων της τραγωδίας, ώστε να γίνει συμπληρωματική ταυτοποίησή τους.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε μετά απο αίτημα συγγενών. Υπενθυμίζεται πως για μία γυναίκα δεν έχει εντοπιστεί ακόμα γενετικό υλικό.

Οι συγγενείς επιδιώκουν να συνεχιστεί η έρευνα, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες έγινε δειγματοληψία υλικού και στον τόπο της τραγωδίας.

Ο διευθύνων της Εισαγγελία Πλημμελειοδικών κ. Τζαμαλής διέταξε τη συνέχιση της προκαταρκτικής έρευνας αναφορικά με μήνυση που έχουν καταθέσει οικογένειες των θυμάτων σχετικά με την αποκατάσταση του χώρου του δυστυχήματος και την απομάκρυνση των συντριμμιών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.