Ελλαδα

Καιρός: Πιθανά τα χιόνια στην Πάρνηθα - «Ψυχρό» Σαββατοκύριακο με κρύο και βοριάδες

Για «πρόβα χειμώνα» μιλούν οι μετεωρολόγοι

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιόνια στην Πάρνηθα
© EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Καιρός: «Ψυχρό» Σαββατοκύριακο με κρύο και βοριάδες - Για «πρόβα χειμώνα» μιλούν οι μετεωρολόγοι 

Αλλαγή σκηνικού θα παρουσιάσει ο καιρός από το Σαββατοκύριακο με ένα «ψυχρό» μέτωπο να περνάει από ολόκληρη τη χώρα. Οι προγνώσεις του καιρού αναφέρουν πως η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθήτη πτώση ως τους 12-15 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwzzd0vsystt)

Η κακοκαιρία αυτή θα έχει 4 χαρακτηριστικά: την πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις και παγερούς βοριάδες, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια. Από τη Δευτέρα ο καιρός θα βελτιωθεί αλλά η ψύχρα θα παραμείνει το πρωί και σταδιακά η θερμοκρασία θα ακολουθήσει ανοδική πορεία, κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, λέει στην ανάρτησή του πως αυτό το Σαββατοκύρικο θα είναι στην ουσία μια πρόβα του χειμώνα. Η ψυχρή αέρια μάζα, που έρχεται από τη βόρεια Ευρώπη, θα φέρει χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει και στη κορυφή της Πάρνηθας. Παράλληλα ο μετεωρολόγος συνιστά τη προσοχή στους πολίτες ώστε να ντυθούν καλά, καθώς η εναλλαγή των θερμοκρασιών είναι επικίνδυνη για κρυώματα.

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια

Καλημέρα! Πρόβα χειμώνα θα ζήσουμε στη χώρα μας αυτό το Σ/Κ με πολύ κρύο και παγερούς βοριάδες.Ουσιαστικά πρόκειται για μία πολύ ψυχρή αέρια μάζα η οποία θα αρχίσει να κατηφορίζει από τη βόρεια Ευρώπη την Παρασκεύη και θα φτάσει στη χώρα μας το βράδυ της ίδιας ημέρας.Τέσσερα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας.

  • Η εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο ακόμα και 12-15 βαθμούς σε σχέση με τη θερμοκρασία της Παρασκευής.Ενδεικτικά στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή που θα είναι η πιο κρυα ημέρα η θερμοκρασία από τους 21-22 βαθμούς θα πάει στους 12-13 και στα βόρεια προαστια οι κάτοικοι την Κυριακή θα ξυπνήσουν με θερμοκρασία κοντά στους 6 βαθμούς!Επίσης στα χωριά της δυτικής Μακεδονίας ίσως δούμε και αρνητικές τιμές του θερμομέτρου.
  • Οι θυελλώδεις και παγεροί βοριάδες που θα φτάσουν τα 9 μπόφορ το Σ/Κ και στα δύο πελάγη και θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.Επίσης θα δημιουργήσουν αίσθηση μεγαλύτερου ψύχους στο ανθρώπινο σώμα.
  • Οι ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο στη Θράκη ,στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα (πρωί μέχρι μεσημέρι ) .Επίσης το Σάββατο Θα βρέξει στις περισσότερες περιοχές .Την Κυριακή τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν παντού.
  • Θα πέσουν και χιόνια.Το Σάββατο νωρίς το πρωί στα ορεινά της Μακεδονίας (περίπου 1100-1200μ ) .Ίσως πασπαλίσει και στην κορυφή της Πάρνηθας.


Υ.Γ1 : Ντυθείτε καλά αυτό το Σ/Κ.Τα αποτόμα σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας είναι επικίνδυνα για κρυώματα!
Υ.Γ2: Από Δευτέρα επιστρέφουμε στα 20άρια!

Καλημέρα! Πρόβα χειμώνα θα ζήσουμε στη χώρα μας αυτό το Σ/Κ με πολύ κρύο και παγερούς βοριάδες.Ουσιαστικά πρόκειται...

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Thursday, November 16, 2023

Σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας «ήρθε» ο χειμώνας

Μπορεί ο καιρός να ξεκινάει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τη Παρασκευή αλλά στη βόρεια Ελλάδα το σκηνικό είναι χειμωνιάτικο, όπως φαίνεται από τον πίνακα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Καιρός: Πιθανά τα χιόνια στην Πάρνηθα - «Ψυχρό» Σαββατοκύριακο με κρύο και βοριάδες

Η χαμηλότερη ελάχιστη καταγράφηκε στο Σέλι όπου ο υδράργυρος έπεσε στους 0,4 °C και ακολούθησε το Οχυρό Νευροκοπίου με 1,9 βαθμούς και το Βαρικό Φλώρινας με 2,2 βαθμούς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.