Ελλαδα

Οι γονείς της 21χρονης Έμμας συνάντησαν τη γυναίκα που έλαβε το νεφρό της κόρης τους (βίντεο)

«Αυτή η γυναίκα είναι ένα κομμάτι της Εμμανουέλας μου» - Συγκινημένη η μητέρα της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η αγκαλιά της λήπτριας του νεφρού της 21χρονης Έμμας με τη μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας
Η αγκαλιά της λήπτριας του νεφρού της 21χρονης Έμμας με τη μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας © thesstoday.gr

Θάνατος 21χρονης Έμμας: Οι γονείς της συνάντησαν τη γυναίκα που έλαβε το νεφρό της - Συγκινητικές δηλώσεις από τη μητέρα της και τη λήπτρια

Οι γονείς της 21χρονης Έμμας, της νεαρής φοιτήτριας που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, συνάντησαν σήμερα (8.11) τη γυναίκα στην οποία μεταμοσχεύτηκε το νεφρό της κόρης τους, έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου ξεκινά η δίκη του 28χρονου οδηγού. 

«Ευχαριστώ πολύ. Δεν ξέρω τι να πω. Είμαι πολύ συγκινημένη», δήλωσε η Μαρούλα Χωραφά, 52χρονη γυναίκα που επί 10 χρόνια έκανε αιμοκάθαρση, μέχρι την ημέρα που έλαβε το νεφρό της Εμμανουέλας.

Η μητέρα της φοιτήτριας, Κέλλυ Καμπάκη, εμφανώς συγκινημένη δήλωσε ότι «αυτή η γυναίκα έχει ένα κομμάτι της Εμμανουέλας μου». «Χθες όλη μέρα έκλαιγα, σήμερα χαμογελάω. Αυτή η γυναίκα έχει ένα κομμάτι της Εμμανουέλας μου. Και το πιο σημαντικό είναι πως είναι καλά. Όταν πήραμε την απόφαση για τη δωρεά οργάνων δεν ξέραμε τίποτα. Δεν γνωρίζαμε τι σημαίνει ούτε πώς θα νιώσουμε» είπε η μητέρα της Εμμανουέλας και υπογράμμισε την επιθυμία της 21χρονης: «Ήταν αυτό που μας είχε πει το παιδί μας, η επιθυμία της πραγματικότητα. Αλλά τώρα εκ των υστέρων βλέπουμε ότι είναι μια πολύ μεγάλη κίνηση», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της 21χρονης Έμμας στο thesstoday.gr. 

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, όπως σημείωσε η Κέλλυ Καμπάκη, η οικογένεια της 21χρονης έχει επικοινωνήσει και με τα υπόλοιπα άτομα τα οποία έλαβαν τα όργανα του παιδιού τους.

Ξεκινά σήμερα η δίκη για την παράσυρση της 21χρονης Έμμας

Μετά τη χθεσινή διακοπή, η δίκη του 28χρονου κατηγορούμενου ξεκινά σήμερα. Εχθές, η πλευρά του 27χρονου κατηγορούμενου υπέβαλε αίτημα αναβολής, λόγω υποχρεώσεων του συνηγόρου υπεράσπισής του σε ανώτερα δικαστήρια. Το αίτημα απορρίφθηκε, με ανάλογη εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας. «Η υπόθεση αυτή θα γίνει» ανέφερε η προεδρεύουσα του δικαστηρίου και ενημέρωσε τον κατηγορούμενο ότι θα ληφθεί μέριμνα ώστε να διοριστεί άλλος συνήγορος.

Το κατηγορητήριο, το οποίο περιλαμβάνει 12 μάρτυρες και μεταξύ αυτών ειδικούς πραγματογνώμονες, καταλογίζει στον οδηγό την κακουργηματική πράξη της επικίνδυνης οδήγησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, όπως επίσης τα αδικήματα της εγκατάλειψης τροχαίου ατυχήματος και της οδήγησης χωρίς άδεια. Ο 27χρονος παραμένει προσωρινά κρατούμενος και με πρόσφατο βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου παρατάθηκε η προφυλάκισή του έως τον Απρίλιο του 2024, οπότε λήγει το σχετικό 18μηνο. Όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, ο 27χρονος δεν ήταν ο ιδιοκτήτης του μοιραίου αυτοκινήτου. Το δε αυτοκίνητο είχε υποστεί μετατροπές ώστε να πολλαπλασιαστεί η ιπποδύναμη και να αυξηθούν ιδιαίτερα οι επιδόσεις του, ενώ από την τεχνική πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι ήταν τεχνικά ανασφαλές και επικίνδυνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατηγορούμενος οδηγός φέρεται να ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα, η οποία έφτανε τα 104 χλμ/ώρα, με επιτρεπόμενο όριο τα 50 χλμ/ώρα.

Η φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής νοσηλεύτηκε πέντε μέρες στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου όπου τελικά άφησε την τελευταία της πνοή. Επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής και παρά το βαθύ τους πένθος, οι γονείς προέβησαν σε δωρεά των οργάνων της.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwsom4rms2mx)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.