Ελλαδα

Εμπλοκή γνωστού ποδοσφαιριστή σε υπόθεση ναρκωτικών στον Πειραιά

Εισήγαγε μαζί με δύο συνεργούς του 67 κιλά κοκαΐνης - Πώς δρούσαν οι συλληφθέντες

Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υπόθεση ναρκωτικών: Εμπλοκή ποδοσφαιριστή στη διακίνηση κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική - Μετέφερε μαζί με δύο συνεργούς 66.989 κιλά κοκαΐνης - Πώς δρούσαν οι συλληφθέντες

Γνωστός ποδοσφαιριστής ομάδας της Αττικής μαζί με δύο ακόμη άτομα βρίσκονται πίσω το κύκλωμα που εισήγαγε στη χώρα μας από την Λατινική Αμερική δεκάδες κιλά κοκαΐνης. Το ακριβό ναρκωτικό, σκόπευαν να διαθέσουν σε στέκια της Αττικής, όπως όλα δείχνουν, μόνο που η Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών, έδωσε ουσιώδεις πληροφορίες για το πολύτιμο φορτίο που μετέφερε κοντέινερ, με αποτέλεσμα να σταματήσει έγκαιρα η δράση του κυκλώματος.

Υπόθεση ναρκωτικών: Ποιος ήταν ο εγκέφαλος της σπείρας

Ο ποδοσφαιριστής Χ.Λ. μαζί με τους δύο συνεργούς του, συνελήφθησαν από την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς κατηγορούνται για την μεταφορά 66.989 κιλών κοκαίνης. Είναι ο άνθρωπος που σύμφωνα πάντα με τις αρχές φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της σπείρας, ο οποίος είχε αναλάβει τις επαφές με τους εισαγωγείς, πιθανότατα Αλβανοί υπήκοοι, το συντονισμό της παραλαβής των ναρκωτικών από τα εμπορευματοκιβώτια και της παράδοσης στις κατά περίπτωση τελικούς διακινητές.

Ο δεύτερος εκ των συλληφθέντων, λόγω της επαγγελματικής του δράσης, μιας και εργάζεται ως ψυκτικός, είχε αναλάβει την παραλαβή των ναρκωτικών από τους μηχανισμούς ψύξης των εμπορευματοκιβωτίων όπου τα είχαν κρύψει οι ναρκέμποροι της Λατινικής Αμερικής.

Ο τρίτος εκ των συλληφθέντων, ήταν ο άνθρωπος που είχε αναλάβει να εντοπίσει το κοντέινερ που ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά, ενώ ταυτόχρονα παρείχε πρόσβαση στον χώρο των εμπορευματοκιβωτίων στους άλλους δύο συλληφθέντες, στο λιμάνι του Πειραιά.

Πώς δρούσαν οι συλληφθέντες

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, ο ποδοσφαιριστής, ενημερωνόταν από τους ανθρώπους των καρτέλ για τον αριθμό του επίμαχου εμπορευματοκιβωτίου. Ο τρίτος εκ των συλληφθέντων, δήλωνε εικονική βλάβη του συστήματος ψύξης του εμπορευματοκιβωτίου και την δήθεν επισκευή αναλάμβανε ο δεύτερος εκ των συλληφθέντων.

Οι έρευνες των αστυνομικών ήταν πολυήμερες και οι εως τώρα ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως πιθανόν να μην είναι η πρώτη φορά που οι τρεις συλληφθέντες, παραλαμβάνουν ναρκωτικά από την Λατινική Αμερική.

Στο κύκλωμα, εμπλέκονται και άλλα, άγνωστα προς το παρόν άτομα, Αλβανικής καταγωγής που θα συνεργάζονταν εδώ στην Αθήνα με τον ποδοσφαιριστή αλλά και μέλη των καρτέλ της Λατινικής Αμερικής.

Οι συλληφθέντες, βαρύνονται με κατηγορίες του νόμου περί Ναρκωτικών και αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Τουλάχιστον από το 2022, οι κατηγορούμενοι εντάχθηκαν σε διεθνική εγκληματική οργάνωση, επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση © ΕΛΑΣ
Eρευνήθηκε το εμπορευματοκιβώτιο όπου βρέθηκαν οι -58- συσκευασίες με την κοκαΐνη © ΕΛΑΣ