Ελλαδα

Μπαράζ επιχειρήσεων σε οικισμούς Ρομά - 1.632 συλλήψεις σε ένα μήνα

Συνολικά προσήχθησαν 4.113 άτομα από την ΕΛ.ΑΣ.

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε στοχευμένες δράσεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ με σκοπό την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε περιοχές με αυξημένη συχνότητα παραβατικών γεγονότων

Απανωτούς ελέγχους και μπλόκα σε οικισμούς Ρομά σε βόρεια και νότια Ελλάδα πραγματοποίησαν αστυνομικοί τον τελευταίο μήνα, οδηγώντας στα τμήματα χιλιάδες υπόπτους.

Η δράση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας από τη συγκεκριμένη ομάδα πολιτών πραγματοποιήθηκε από τις 11 Σεπτεμβρίου έως και τις 11 Οκτωβρίου.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 4.113 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 1.632 μετατράπηκαν σε συλλήψεις για αδικήματα όπως: παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, κλοπές, εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης, λειτουργία παράνομων χυτηρίων, παράνομη οπλοφορία, κλπ.

Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν 779 προσαγωγές και 212 συλλήψεις, ενώ οι αντίστοιχες έρευνες στη Νότια Ελλάδα είχαν ως αποτέλεσμα 3.334 προσαγωγές και 1.420 συλλήψεις.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν βάσει σχεδίου που σχεδιάστηκε και ξεκίνησε να υλοποιείται προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα και οι παραβατικές συμπεριφορές σε συγκεκριμένους χώρους, όπου οι δείκτες εγκληματικότητας, ειδικά τον τελευταίο καιρό, έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο.