Ελλαδα

Προσωπικός Αριθμός: Το ΑΦΜ και ακόμη 3 ψηφία που θα επιλέγει ο πολίτης

Θα μπει στις νέες ταυτότητες - Σε τι χρησιμεύει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προσωπικός Αριθμός: Το ΑΦΜ και ακόμη 3 ψηφία που θα επιλέγει ο πολίτης
O πολίτης θα μπορεί να επιλέγει Προσωπικό Αριθμό ©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Προσωπικός Αριθμός: Αποτελείται από το ΑΦΜ και ακόμη 3 ψηφία που θα επιλέγει ο πολίτης - Θα μπει στις νέες ταυτότητες

Αντίστροφη μέτρηση για τον ορισμό του νέου Προσωπικού Αριθμού, με τον οποίο θα γίνονται στο εξής όλες οι συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, μίλησε για τη νέα ψηφιακή εποχή που εισέρχεται η Ελλάδα και έκανε λόγο για μία μεγάλη μεταρρύθμιση.

Ο Προσωπικός Αριθμός θα είναι, μάλιστα, καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες μετά τον Δεκέμβριο, ενώ θα τον επιλέγει ο ίδιος ο πολίτης, καθώς «θα ανοίξει πλατφόρμα στο gov.gr».

Πώς δημιουργείται ο προσωπικός αριθμός

Ειδικοτερα, ο κ. Παπαστεργίου τονίζοντας πως ο προσωπικός αριθμός θα είναι το ΑΦΜ μας συν τρία ακόμα ψηφία. Τα τρία τελευταία ψηφία θα τα επιλέγει ο πολίτης.

«Ο προσωπικός αριθμός θα είναι το ΑΦΜ μας συν τρία ψηφία και με αυτόν τον αριθμό που θα παραχθεί τον Δεκέμβριο, θα μπορεί ο πολίτης να κάνει οποιαδήποτε συναλλαγή στο Δημόσιο. Ο προσωπικός θα είναι καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες μετά τον Δεκέμβριο».

Όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου τον προσωπικό αριθμό θα τον επιλέγει ο ίδιος ο πολίτης, καθώς «θα ανοίξει πλατφόρμα στο gov.gr και θα επιλέξει τον προσωπικό του αριθμό».

«Αυτά τα "666" προφανώς θα τα κόψουμε» σχολίασε ο υπουργός χαριτολογώντας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw4jjlge3rep)

H τεχνολογία θα βοηθήσει στην έγκαιρη πρόγνωση των ακραίων καιρικών φαινομένων 

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου μεταξύ άλλων ανέφερε πως η χρήση της τεχνολογίας θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι νέες τεχνολογίες θα μπορούν να δώσουν μια έγκαιρη πρόγνωση των φαινομένων και πιο συγκεκριμένα για την πρόληψη των πυρκαγιών.

«Με συστήματα που έχουν αναπτυχθεί με λέιζερ να έχεις ένα γρήγορο σήμα ότι πιθανόν σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή να έχεις πυρκαγιά. Ήδη δοκιμάζουμε τέτοια συστήματα ώστε την επόμενη περίοδο να τα έχουμε σε χρήση», ενώ επανέλαβε την πλατφόρμα που υλοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών για ακαθάριστα οικόπεδα.

«Από 1η Μαΐου όλα αυτά θα είναι ηλεκτρονικά, ο πολίτης θα ξέρει πως το οικόπεδό του θα πρέπει να είναι καθαρό, θα λάβει ένα μήνυμα και εάν δεν το κάνει θα επιβάλλεται αυτόματα και ηλεκτρονικά από τον δήμο το πρόστιμο».

Το πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις»

Τέλος στη συνέντευξή του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε για το πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις». Πρόκειται στην ουσία για ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να «δει» τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε Δήμο και «στα επόμενα δύο χρόνια θα πρέπει να υλοποιήσει λύσεις που θα κάνουν τη ζωή των πολιτών πιο εύκολη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.