- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Υποθαλάσσιο πάρκινγκ ο βυθός του Θερμαϊκού - Ανασύθηκαν πατίνια, ποδήλατα και λάστιχα
Υψηλά τα ποσοστά ρύπανσης στο παραλιακό μέτωπο λόγω ασυνειδησίας
Θεσσαλονίκη: Υποθαλάσσιο πάρκινγκ ο βυθός του Θερμαϊκού - Ανασύθηκαν πατίνια, ποδήλατα και λάστιχα - Τι βρέθηκε σε δράση υποθαλάσσιου καθαρισμού.
Σε υποθαλάσσιο... πάρκινγκ είχαν μετατρέψει τον βυθό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ασυνείδητοι, οι οποίοι πέταξαν μέσα από πατίνια, μέχρι μοτοποδήλατο, μπαταρία αυτοκινήτου και λάστιχα.
Έκπληκτοι έμειναν οι δύτες, οι οποίοι συμμετείχαν στη Δράση Υποθαλάσσιου Καθαρισμού, που διοργάνωσε η ΟΛΘ Α.Ε. με τη συμβολή της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), της Antipollution, της Hellenic Environmental Center S.A. (HEC) και της MEPP καθώς ανέσυραν διάφορα βαριά αντικείμενα, με τη συμβολή μάλιστα ειδικού γερανού.
Εκτός από τα οχήματα, οι δύτες, στην ομάδα των οποίων συμμετείχε και ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Λάζαρος Παπαδόπουλος, έβγαλαν από τον βυθό μπουκάλια, τραπέζια και καρέκλες, λάστιχα και διάφορα άλλα μεταλλικά αντικείμενα.
Στη δράση συμμετείχαν 280 μαθητές και μαθήτριες Ενιαίων Λυκείων και ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης, που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία και να ενημερωθούν για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και του θαλάσσιου οικοσυστήματος.
Στον σημαντικό ρόλο της παρουσίας των μαθητών αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. Αθανάσιος Λιάγκος, ευχόμενος οι επόμενες γενιές να συνεχίσουν την προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος.
H προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά συλλογικά
«Για πρώτη φορά γίνεται υποθαλάσσιος καθαρισμός στον προβλήτα 1 με τη συμμετοχή του κόσμου -και ιδιαίτερα των μαθητών- κάτι που μας χαροποιεί γιατί είμαστε εδώ για να πούμε στις επόμενες γενιές αλλά και με τις επόμενες ενέργειές μας, πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός των θαλασσών μας και η προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε.
Για τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των δράσεών τους μίλησε και ο γενικός γραμματέας ΟΛΘ Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, προσθέτοντας ωστόσο ότι «αν έρθουμε του χρόνου τέτοια μέρα, ενδεχομένως να βγάλουμε τα ίδια, ίσως και περισσότερα απορρίμματα».
«Δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουμε, ακόμη και μέσα στην πόλη, στον αστικό ιστό αν είμαστε, αν αφήσουμε ένα σκουπιδάκι, με τη βροχή και τον αέρα θα καταλήξει στη θάλασσα. Δεν είναι ότι όλα αυτά πετάχτηκαν στο λιμάνι, είναι απορρίμματα που έχουν πεταχτεί ενδεχομένως χιλιόμετρα από 'δω και το βλέπουμε και τώρα με τις πλημμύρες».
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) Ευδοκία Γερασίμου εξήγησε ότι η δράση είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση της νέα γενιάς. «Ας μην ξεχνάμε», συνέχισε, «ότι μία στις δύο αναπνοές μας οφείλεται στους ωκεανούς και έχουμε ευθύνη να τους προστατέψουμε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το θύμα είχε πάει στο Κακοπλεύρι για να μαζέψει χόρτα
Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ 62χρονος
Πότε θα το δούμε στον ουρανό
Στους 16 οι νεκροί - Τα στοιχεία από τη Διεύθυνση Τροχαίας
Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών για τις συνθήκες θανάτου
Και δύο ακόμη κατηγορούμενες
Τι ζητά σε μηνυτήρια αναφορά της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Υπήρχουν συνδετικοί κρίκοι με «παλαιό γνωστό τρομοκράτη»;
Σε ποιες περιοχές καταγράφηκαν σήμερα οι χαμηλότερες θερμοκρασίες
Νέα στοιχεία για το έγκλημα - Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Πώς έγινε η ανατροπή του οχήματος
Πού στρέφονται οι Αρχές
Η ανακοίνωση του ΕΚΠΑ για το μολυσμένο νερό στις φοιτητικές εστίες
Οι πρώτες πληροφορίες
Τα στοιχεία που θέλουν να ενώσουν οι Αρχές
Το σημερινό σκίτσο του με τη συνομιλία του...Σαββάτου και της Κυριακής
Σύμφωνα με γείτονες πριν τη φωτιά άκουσαν μια έκρηξη
Πώς συνδέεται με το διαμέρισμα που έγινε η έκρηξη
Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.