Ελλαδα

Άταφα παραμένουν νεκρά ζώα στη Θεσσαλία 20 μέρες μετά την κακοκαιρία Daniel

Τι καταγγέλλουν κτηνοτρόφοι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεσσαλία: Νεκρά ζώα άταφα - Η καταγγελία κτηνοτρόφων και η εισαγγελική παρέμβαση

Άταφα εξακολουθούν να είναι ζώα που πνίγηκαν από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία, αποτελώντας υγειονομική βόμβα για την περιοχή, που προσπαθεί να βρει και πάλι τους ρυθμούς της μετά τις καταστροφές.

Όπως κατήγγειλε στο Mega ζευγάρι κτηνοτρόφων από τη Ζηλευτή Τρικάλων, τα περίπου 700 αιγοπρόβατα που πνίγηκαν από την κακοκαιρία, παρέμειναν άταφα για ημέρες, αφού δεν έχουν συλλεχθεί από τους υπεύθυνους. Σημειώνουν δε, ότι για να προχωρήσει η διαδικασία συλλογής χρειάστηκε η παρέμβαση εισαγγελέα. 

Η κτηνοτρόφος Ιωαννα Καρρά κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει οργάνωση και συνεργασία μεταξύ της εταιρείας καύσης των ζώων, του δήμου και της περιφέρειας. «Το δυσάρεστο είναι ότι έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας για να γίνει η λογική διαδικασία. Να έρθουν δηλαδή και να συλλέξουν τα νεκρά ζώα. Τις πρώτες ημέρες δεν είχε υποχωρήσει το νερό οπότε δεν μπορούσαμε να βγάλουμε ζώα έξω. Αφού υποχώρησε ήταν θέμα του δήμου και της εταιρείας να έρθουν να τα παραλάβουν. Ακολουθούν μια διαδικασία. Ο δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια και την ετειρεία μεταφέρουν τα ζώα. Η εταιρεία όμως έπρεπε να είχε και κατευθυντήριες γραμμές».

Θεσσαλία: «Τα νεκρά ζώα περισυνελέγησαν μόλις την Τετάρτη»

Όπως δήλωσε στο Mega η κ. Καρρά, τα ζώα από την κτηνοτροφική της μονάδα συλλέχθηκαν μόλις προχτές. «Τα βγάλαμε την περασμένη Πέμπτη και τα μισά τα πήραν προχτές μετά την περέμβαση του εισαγγελέα. Ευελπιστούμε τα υπόλοιπα να τα πάρουν σήμερα το πρωί», σημείωσε η κ. Καρρά και εξήγησε ότι «στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας η διαδικασία έγινε μέσα σε 3 μέρες. Εμάς έχουν περάσει 20».

Διαβάστε επίσης »»» Πρώτη σύγκριση των κακοκαιριών Daniel και Elias - Ποιες περιοχές έπληξαν περισσότερο