Ελλαδα

Σαρώνει την Εύβοια η κακοκαιρία Elias - Eνισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Εκεί έχει μεταβεί και ο Β. Κικίλιας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαρώνει την Εύβοια η κακοκαιρία Elias
Σαρώνει την Εύβοια η κακοκαιρία Elias © EVIATHEMA.GR/ EUROKINISSI

Βόρεια Εύβοια: Eιδικές ομάδες από Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα ενισχύουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις - Εκεί και ο Β. Κικίλιας

Στη δίνη της κακοκαιρίας βρίσκονται πολλές περιοχές της χώρας, με τις Aρχές να παραμένουν σε ύψιστη επιφυλακή, καθώς σήμερα είναι η πιο δύσκολη ημέρα. Πιο σοβαρά πλήττονται η Εύβοια, η Φθιώτιδα και η Κορινθία.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σε πολλά σημεία έκλεισαν λόγω κατολισθήσεων, ενώ σπίτα έχουν πλημμυρίσει.

Στην Εύβοια η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και αυτήν την ώρα η προσοχή είναι στραμμένη κυρίως στο Μαντούδι, καθώς υπάρχει κίνδυνος ο Κηρέας να υπερχειλίσει και τα υπόλοιπα ποτάμια.

Ενισχυμένες με ειδικές ομάδες (ΕΜΟΔΕ, ΕΜΑΚ) από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα είναι όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος της βόρειας Εύβοιας. Όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος της βόρειας Εύβοιας επιχειρούν από το πρωί στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Παράλληλα, στη Βόρεια Εύβοια έχει μεταβεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπου έχει χρειαστεί, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος μεταφέρουν πολίτες από πλημμυρισμένους υπαίθριους χώρους και σπίτια σε ασφαλή σημεία, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούν αντλήσεις υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα, στη βόρεια Εύβοια επιχειρούν 28 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ, μια ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και 1 άρμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Χαλκιδέων κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου, ενώ παράλληλα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού.

Η κατάσταση στα βόρεια του νησιού 

Σοβαρά προβλήματα προέκυψαν νωρίτερα στο Πευκί της Βόρειας Εύβοιας. Χείμαρροι ξεχείλισαν και πέρασαν μέσα από τον οικισμό με αποτέλεσμα να παραμένουν εγκλωβισμένοι αρκετοί άνθρωποι. Ήδη οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν κατοίκους σε ασφαλή σημεία.

Ο μετεωρολογικός σταθμός στην Ιστιαία έως τώρα κατέγραψε βροχόπτωση 155 κυβικά το στρέμμα. Όπως αναφέρει το tvstar.gr, o δρόμος από τη νότια προς τη βόρεια Εύβοια έχει κοπεί στα δύο λόγω κατολίσθησης στο χωριό Δερβένι. Δυνάμεις της πολιτικής προστασίας μεταβαίνουν άμεσα προς το σημείο καθώς στο χωριό έχουν εγκλωβιστεί πολίτες. Νωρίτερα ήχησε και προειδοποιητικό μήνυμα από το 112. 

Εύβοια - Έκκληση στους πολίτες να μην μετακινούνται στο Μαντούδι

Ο δήμαρχος Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να μη μετακινούνται άσκοπα αφού έχουν πλημμυρίσει τα πάντα και το νερό στους δρόμους ξεπερνά ακόμη και το ένα μέτρο. «Κάνουμε έκκληση στους πολίτες να μη μετακινούνται άσκοπα, το νερό είναι πάρα πολύ. Έχουν υπερχειλίσει όλα τα ποτάμια. Η κατάσταση κρίνεται αυτή τη στιγμή επικίνδυνη» τόνισε στο eviathema.gr. 

Συναγερμός για την υπερχείλιση ποταμού 

Τις τελευταίες ώρες έχει σημάνει συναγερμός για τον ποταμό Κηρέα που βρίσκεται κοντά στο Μαντούδι στη Βόρεια Εύβοια, ο οποίος από χθες το βράδυ υποδέχεται τεράστιες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί ήδη πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Σύμφωνα με το evima.gr, σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Αρχές, εάν χρειαστεί να εκκενώσουν τις γύρω περιοχές σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο. Αυτή τη στιγμή έχουν γεμίσει νερό και οι πλημμυρικές ζώνες του ποταμού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την κακοκαιρία Elias

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.