Ελλαδα

Εξιχνιάστηκαν 17 διαρρήξεις σε περιοχές των Τρικάλων

Σπείρα «έγδυνε» σπίτια με λεία άνω των 20.000€

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΕΛΑΣ: Εξιχνιάστηκαν 17 διαρρήξεις σε περιοχές των Τρικάλων - Σπείρα «έγδυνε» σπίτια με λεία άνω των 20.000€

Ακόμα εννέα διαρρήξεις εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Τρικάλων ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 17, περίπου ένα μήνα μετά την εξάρθρωση της σπείρας που «έγδυνε» σπίτια της Θεσσαλίας.

Στις 13 Αυγούστου άνδρας προσπάθησε να ξεφύγει από μπλόκο της Ο.Π.Κ.Ε., ανέπτυξε ταχύτητα και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς μέσα σε κατοικημένη περιοχή με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε πεζοδρόμια, να εμβολίσει ένα περιπολικό και να τραυματίσει σοβαρά έναν αστυνομικό.

Ο δράστης συνελήφθη και στο αυτοκίνητο, το οποίο έφερε παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας, βρέθηκαν 5.280 ευρώ. Ακόμα, εντοπίστηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και αθλητικά παπούτσια που είχε κλέψει λίγο νωρίτερα μαζί με τέσσερις συνεργούς του σε ένα σπίτι.

Η ΕΛΑΣ ερεύνησε το συμβάν και διαπίστωσε πως από τις 8 Ιουλίου ως τις 7 Αυγούστου, η σπείρα είχε διαρρήξει άλλα επτά σπίτια στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας με λεία ύψους 15.750 ευρώ.

Ωστόσο, με τις έρευνες των Αρχών εξιχνιάστηκαν άλλες εννέα διαρρήξεις που είχαν διαπράξει οι δράστες από τις 20 Ιουλίου ως τη σύλληψη του συνεργού τους σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καρδίτσας, τον Παλαμά, την Φαρκαδόνα και τον Βόλο.

Η συνολική τους λεία κυμαινόταν στις 20.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως για τις νέες υποθέσεις σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.