Ελλαδα

«Πιθανότατα θα έφευγαν στο εξωτερικό»: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους έξι νεκρούς στην Αρτέμιδα

60 σφαίρες εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αρτέμιδα - Μακελειό με έξι νεκρούς Τούρκος: Συνέχεια των ερευνών - Τα στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος, οι αποσκευές και οι 60 σφαίρες

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται για το μακελειό στην Αρτέμιδα, όπου δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ έξι Τούρκοι σε απόσταση λίγων λεπτών από το διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν και είχαν βρει καταφύγιο. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τα μέχρι τώρα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. τα θύματα που δέχθηκαν πυροβολισμούς μέσα στο όχημά τους είχαν βρει καταφύγιο τις τελευταίες ημέρες και το απόγευμα της Δευτέρας είχαν αποφασίσει να μετακινηθούν για να διαφύγουν από τους διώκτες τους. «Πιθανότατα θα έφευγαν για το εξωτερικό, καθώς στο μπλε σκούρο μπλε όχημα που χρησιμοποίησαν τα έξι θύματα βρέθηκαν οι αποσκευές τους», αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης της ΕΡΤ. 

Οι αρχές εντόπισαν στο σημείο του μακελειού περισσότερες από 60 σφαίρες, ενώ εκτιμούν ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουν χρησιμοποιηθεί 2-3 διαφορετικά πιστόλια των 9 χιλιοστών. «Διαπιστώθηκε ότι οι περισσότερες βολές είναι από μέση και κοντινή απόσταση. Φαίνεται, μάλιστα, να έχουν δοθεί και χαριστικές βολές στα θύματα της μαφιόζικης εκτέλεσης», ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ. 

Ομάδα σκληρών κακοποιών τα θύματα στην Αρτέμιδα;

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έχουν ζητηθεί στοιχεία από την τουρκική αστυνομία, καθώς τα θύματα φέρεται να ανήκουν σε ομάδα σκληρών κακοποιών που εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών αλλά και σε δολοφονίες. «Υπάρχουν πληροφορίες ότι τα έξι θύματα είχαν εμπλακεί στις αρχές Αυγούστου σε μία διπλή δολοφονία Τούρκων μαφιόζων στη Γαλλία» είπε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι διερευνάται η εμπλοκή ενός ατόμου τουρκικής καταγωγής, που συνελήφθη δύο ώρες περίπου μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς κρίθηκε ύποπτος και είχε πάνω του τέσσερις σφαίρες των 9 χιλιοστών. Ο 31χρονος, που είχε πάνω του δύο πλαστά διαβατήρια Πορτογαλίας, θεωρείται πρόσωπο κλειδί για τις έρευνες, καθώς ενδεχομένως να γνώριζε τα θύματα είτε να καθοδήγησε ο ίδιος τους εκτελεστές.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης εκτίμησε ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αλλοδαπών που ανήκουν σε διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις. «Από ό,τι φαίνεται είναι όντως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην Τουρκία και όχι μόνο γιατί είχε χτυπήματα και στη Γαλλία» δήλωσε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής στην ΕΡΤ. 

Απαντώντας στο πώς πέρασαν τα σύνορα της χώρας άνθρωποι που ήταν σεσημασμένοι ο κ. Καλλιακμάνης εστίασε στο εάν η Τουρκία, χώρα καταγωγής των θυμάτων, είχε ενημερώσει σχετικά την Europol ή την Interpol. «Η Τουρκία δεν είναι Ευρωπαϊκή Ένωση. Είχαν ενημερώσει ότι αυτά τα άτομα είναι επικίνδυνα, ανήκουν στο οργανωμένο έγκλημα, δραστηριοποιούνται στη Γαλλία και οπουδήποτε αλλού και μπορεί να περάσουν και από την Ελλάδα» διερωτήθηκε ο συνδικαλιστής αστυνομικός. «Ίσως είχαν μια ειδοποίηση ότι είχαν γίνει αντιληπτοί από την αντίπαλη συμμορία. Ίσως κάποιος τους “έδωσε”. Υπάρχουν στοιχεία ότι υπήρχε και άλλο ένα άτομο το οποίο προσπαθεί να ταυτοποιήσει η αστυνομία και αναζητά» δήλωσε ο κ. Καλλιακμάνης.

Σχολιάζοντας τη σύλληψη του 31χρονου Τούρκου στο αεροδρόμιο του Ελευθέριος Βενιζέλος ο αναφέρθηκε στο προσωρινό έγγραφο από τις ελληνικές αρχές που του δίνει την ιδιότητα του πρόσφυγα. «Προσπαθούμε να δούμε καταρχήν ποιοι ήταν οι δράστες. Δεν μπορεί να είναι ένας γιατί υπάρχουν πολλοί πυροβολισμοί και μπροστά από το αυτοκίνητο αλλά και στα πλάγια. Έπεσαν 60 σφαίρες. Είναι δύσκολο ένας να ρίξει 60 σφαίρες», πρόσθεσε ο κ. Καλλιακμάνης.

Μόλις 5.000 αστυνομικοί στην Αττική για τη φύλαξη

Μιλώντας για το μακελειό στην Αρτέμιδα, ο κ. Καλλιακμάνης τόνισε ότι «σε όλες τις χώρες το οργανωμένο έγκλημα έχει θεριέψει σε ό, τι έχει να κάνει με τη διακίνηση ναρκωτικών. Από τους 12.000 αστυνομικούς στην Αττική οι 7.000 ασχολούνται με τη φύλαξη στόχων και μένουν για την ασφάλεια των πολιτών μόλις 5.000 αστυνομικοί».

«Δεν μπορεί οι πολιτικοί να μην έχουν αστυνομική συνοδεία για την προστασία τους, όχι όμως από την αστυνομία. Κάντε ένα δημόσιο τομέα για τη φύλαξη ευπαθών στόχων και επισήμων που να μην έχει καμία σχέση με την αστυνομία» πρότεινε ο κ. Καλλιακμάνης.