Ελλαδα

Αυτοί είναι οι έξι νεκροί από το μακελειό στην Λούτσα - Τα ονόματά τους

Στενοί συνεργάτες του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μακελειό στην Λούτσα: Αυτοί είναι οι έξι νεκροί - Στενοί συνεργάτες του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν

Τα ονόματα των έξι δολοφονηθέντων Τούρκων από το μακελειό στη Λούτσα έδωσε στη δημοσιότητα ο τουρκικός Τύπος.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που κυκλοφόρησαν πρόκειται για μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με αρχηγό τον καταζητούμενο Μπαρίς Μπογιούν.

Βασικότερος όλων φαίνεται πως ήταν ο Ντορούκ Ερσού Μπουγιούκτουντς. Ο Μπουγιούκτουντς ήταν στενός συνεργάτης του Μπογιούν και φέρεται να διέφυγε, πριν από μερικούς μήνες, από καταδίωξη της αστυνομίας μαζί με τον Ογουζχάν Χ.

Οι δυο τους, σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών Μέσων, κατέφυγαν σε δάσος της περιοχής Τσεκμέκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, όπου χάθηκαν τα ίχνη του.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, ο Ογουζχάν Χ. συνελήφθη από το Τμήμα κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος της Αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης στα σύνορα αφού προσπάθησε να περάσει στην Γεωργία με φορτηγό. Ο Μπουγιούκτουντς, όμως, φαίνεται πως κατάφερε να διαφύγει οδικώς προς την Ελλάδα.

Εκτός του τελευταίου, οι υπόλοιποι πέντε νεκροί της επίθεσης στην Λούτσα είναι οι Αμπντουραχμάν Τεκρού, Οζκάν Καάν Τοζλού, Μπαρίς Τσαγάν, Ομέρ Κανζά και Μπουράκ Ταχμάζ.

Η δράση του Μπαρίς Μπογιούν

Αρχηγός, πλέον, μίας μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης με έδρα την Κωνσταντινούπολη, ο Μπογιούν ξεκίνησε την δράση του στην παρανομία στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης και στον χώρο της διακίνησης ναρκωτικών ενώ έγινε «διάσημος» πραγματοποιώντας επιθέσεις κατά ατόμων με τους οποίους είχε διαφορές στο μοίρασμα των εσόδων από τη διακίνηση αυτή.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, είχε συστήσει ομάδες δολοφόνων με μοτοσικλέτες και κάπως έτσι απέκτησε υπεροχή έναντι των αντιπάλων του, αφού πετύχαινε χτυπήματα τόσο εντός όσο και εκτός των τουρκικών συνόρων. Στις επιθέσεις εκτός Τουρκίας είχαν δεχθεί πυρά ο Εμιρτζάν Γιλμάζ στην Αμπχαζία, ο Εντίπ Γιαλτσίν στη Γεωργία και ο Χαλίλ Άϊ στη Γαλλία. Ο Γκιουλμπέι Ντιλσίζ, δολοφόνος του Άϊ φέρεται να σκοτώθηκε επίσης σε μια αιματηρή συμπλοκή, σύμφωνα με τη Milliyet.

Ωστόσο, όταν η τουρκική αστυνομία άρχισε να τον καταδιώκει, διέφυγε στο εξωτερικό και φημολογείται πως βρίσκεται στην Ιταλία.