Ελλαδα

Μέλη μαφιόζικων οργανώσεων με έδρα την Τουρκία οι δράστες και τα θύματα του μακελειού στην Αρτέμιδα

Έγραφαν μηνύματα πως θα εκδικηθούν για εκτέλεση στη Γαλλία

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μακελειό στην Αρτέμιδα: Σε συγκεκριμένα πρόσωπα επικεντρώνει η Ασφάλεια - Ξεκαθάρισμα αντίπαλων μαφιόζικων οργανώσεων με δράση σε Τουρκία, Βαλκάνια, Γαλλία.
Ξεκάθαρη εικόνα για τα κίνητρα των δραστών της εξαπλής δολοφονίας στην Αρτέμιδα έχουν πλέον οι αστυνομικοί © Θανάσης Δημόπουλος/Eurokinissi

Μακελειό στην Αρτέμιδα: Σε συγκεκριμένα πρόσωπα επικεντρώνει η Ασφάλεια - Ξεκαθάρισμα αντίπαλων μαφιόζικων οργανώσεων με δράση σε Τουρκία, Βαλκάνια, Γαλλία.

Απολύτως ξεκάθαρη εικόνα για τα κίνητρα των δραστών της εξαπλής δολοφονίας στην Αρτέμιδα, έχουν πλέον οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής επικεντρώνοντας τις έρευνες τους σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Πρόκειται για πράξη αντεκδίκησης, τονίζουν αξιωματικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Θύματα είναι τα μέλη μαφιόζικης οργάνωσης και δράστες, φέρονται να είναι τα μέλη αντίπαλης ομάδας.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές ομάδες, με έδρα την Τουρκία οι οποίες απασχολούνται κατά βάση με την διακίνηση ναρκωτικών, τις πληρωμένες δολοφονίες και άλλες εγκληματικές πράξεις, τόσο στην γειτονική Τουρκία, όσο και σε χώρες των Βαλκανίων και την Γαλλία.

Τα θύματα, μετά την δακτυλοσκόπηση τους, αποκαλύφθηκε πως κρύβονταν στη χώρα μας έπειτα από δολοφονία στελέχους της αντίπαλης μαφιόζικης οργάνωσης. Κάποιοι εξ αυτών, φαίνεται ότι συμμετείχαν ενεργά στην εκτέλεση που σημειώθηκε πριν από λίγους μήνες στην Γαλλική πόλη Γκρενόμπλ.

Μόλις οι Έλληνες αστυνομικοί έβαλαν τα αποτυπώματα στο διεθνές σύστημα, ενημερώθηκαν από την Europol πως ανήκουν σε μαφιόζικη οργάνωση που δραστηριοποιείται σε Τουρκία και Γαλλία.

Αναζητώντας στοιχεία των θυμάτων αλλά και της αντίπαλης οργάνωσης, οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω σε δημοσιεύσεις που είχαν κάνει τα στελέχη της αντίπαλης οργάνωσης, όπου είχαν αναρτήσει τις φωτογραφίες τους, είχαν βάλει με κεφαλαία το «Χ» πάνω στα πρόσωπα τους, ενώ έγραφαν μηνύματα πως θα εκδικηθούν για την μαφιόζικη εκτέλεση της Γαλλίας.

Οι δύο μαφιόζικες οργανώσεις έχουν χρόνια κόντρα και μετρούν νεκρούς και από τις δύο πλευρές. Οι δολοφόνοι, τους ακολούθησαν μέχρι την Ελλάδα, τους «ξετρύπωσαν» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στέλεχος της Ασφάλειας Αττικής και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ.

Προς το παρόν, δεν μπορεί να απαντηθεί ο τρόπος με τον οποίο δόθηκε το ραντεβού. Είναι προφανές πως ήταν μια παγίδα στην οποία έπεσαν οι Τούρκοι μαφιόζοι και τους εκτέλεσαν τρία διαφορετικά πιστόλια, άρα τουλάχιστον δύο εκτελεστές.

Η ιατροδικαστική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει αναλάβει τις νεκροτομές των θυμάτων, τα οποία είναι στην κυριολεξία γαζωμένα από σφαίρες.

Στον τόπο της επίθεσης βρέθηκαν 60 συνολικά κάλυκες των 9 χιλιοστών. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να χρησιμοποιήθηκε και ένα αυτόματο όπλο, αλλιώς οι δράστες, πρέπει να άλλαξαν σε κάθε όπλο τουλάχιστον δύο φορές γεμιστήρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.