Ελλαδα

Η πρώτη δημόσια δήλωση του ύπαρχου που έσπρωξε τον Αντώνη από το Blue Horizon

Πώς σχολίασε την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Blue Horizon: Η πρώτη δημόσια δήλωση του ύπαρχου που έσπρωξε τον 36χρονο Αντώνη - Τι είπε για τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στον καταπέλτη του πλοίου.
Δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή έκανε ο ύπαρχος του Blue Horizon © Eurokinissi

Blue Horizon: Η πρώτη δημόσια δήλωση του ύπαρχου που έσπρωξε τον 36χρονο Αντώνη - Τι είπε για τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στον καταπέλτη του πλοίου.

Για πρώτη φορά, ο ύπαρχος του Blue Horizon, που σύμφωνα με τα βίντεο φέρεται να έσπρωξε τον 36χρονο Αντώνη Καργιώτη από τον καταπέλτη του πλοίου, με αποτέλεσμα τον πνιγμό του, έκανε δηλώσεις στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.

«Είμαι συντετριμμένος. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Δεν είχα τίποτα προσωπικό με το παιδί. Δεν τον ήξερα. Θέλω να με πιστέψετε όλοι ότι δεν είχα σκοπό να κάνω κακό σε κανέναν. Μακάρι να μπορούσα να αντικρίσω την οικογένεια του Αντώνη και να τους έλεγα πόσο λυπάμαι για αυτό που συνέβη. Μακάρι να μπορούσα να εξηγήσω σε όλους την συμπεριφορά μου», αναφέρει στην Κέλλυ Χεινοπώρου.

Στην εκπομπή, μίλησε ζωντανά και η σύζυγος του υπάρχου, η οποία ξέσπασε σε λυγμούς και τόνισε ότι ο «άνδρας της δεν είναι τέτοιος άνθρωπος» και ότι «βοηθούσε τον κόσμο και ήταν ένας καλός άνθρωπος» ενώ όπως είπε με τρεμάμενη φωνή, όταν σταθεί πιο δυνατή θέλει να επικοινωνήσει με την οικογένεια του Αντώνη για να συλλυπηθεί.

Μετά το τραγικό περιστατικό στον Πειραιά και την δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη, ο ύπαρχος και ο πλοίαρχος του Blue Horizon, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Για τον υποπλοίαρχο και τον λοστρόμο υπήρξε διαφωνία ανακρίτριας με εισαγγελέα. Την απόφαση θα βγάλει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvgru4sq6oq1)

Blue Horizon: Το κατηγορητήριο για τον ύπαρχο

«Αφού απομάκρυνες το τελευταίο σκοινί πρόσδεσης του πλοίου από τον κάβο της προβλήτας, προκειμένου το πλοίο να αναχωρήσει και επέστρεψες στη ράμπα επιβίβασης οχημάτων ( καταπέλτης ) ενόσω ακόμη αυτή δεν είχε ανελκυστεί αλλά εφαπτόταν στην προβλήτα του λιμένος, όταν αντελήφθης ότι ο Αντώνης Καριώτης ανέβηκε τρέχοντας στην ράμπα επιβίβασης οχημάτων με σκοπό να επιβιβαστεί στο πλοίο και ενώ ο τελευταίος επανερχόταν επανειλημμένως σε μια διαρκή προσπάθεια του να επιβιβαστεί, εσύ επέμεινες συνεχίζοντας τις επανειλημμένες ωθήσεις σου σπρώχνοντας και τραβώντας τον με τα χέρια σου προς την προβλήτα, φωνάζοντας του “έξω ρε”, μολονότι στο μεταξύ είχαν τεθεί σε λειτουργία οι μηχανές του πλοίου και αυτό είχε ήδη αρχίσει να απομακρύνεται από την προβλήτα, με αποτέλεσμα ο 36χρονος υφιστάμενος την ως άνω σωματική βία από εσένα, να πέσει στο κενό που δημιουργήθηκε εκ της κίνησης του πλοίου μεταξύ της προβλήτας και του καταπέλτη, ο οποίος δεν είχε ακόμη ανελκυθεί και ασφαλιστεί και να βρεθεί στην θάλασσα, στο σημείο που αναδεύονταν τα ύδατα έμπροσθεν των μηχανών των πλοίων (στην πρύμνη).

Επιπροσθέτως, αμέσως μετά την πτώση του άτυχου άνδρα στη θάλασσα και ενώ τον παρατηρούσες καθώς εκείνος αναδευόταν εντός των υδάτων κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας συνέπεια της κίνησης των μηχανών του πλοίου, ήτοι ευρίσκετο σε κατάσταση που αδυνατούσε να επιπλεύσει κολυμπώντας, έδωσες την έγκριση για άμεση αναχώρηση φωνάζοντας στο φορητό VHF που κρατούσες την φράση ” φεύγουμε φεύγουμε “, με αποτέλεσμα να μην δρομολογηθούν όλες οι ενδεδειγμένες προβλεπόμενες ενέργειες. ( Παύση μηχανών, ρίψη σωσιβιου, χρήση σωσιβιας λέμβου κλπ).

Συνέπεια της ως άνω συμπεριφοράς σου, ήταν να επέλθει εντός ολίγων λεπτών από την πτώση στην θάλασσα, ο θάνατος του 36χρονου εκ πνιγμού, από εισρόφηση θαλασσίου ύδατος, αποτέλεσμα που προέβλεψες και αποδέχτηκες ως ενδεχόμενο να επέλθει».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.