Ελλαδα

Προς αναβολή μίας εβδομάδας ο αγιασμός στα σχολεία στις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία Daniel

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κακοκαιρία Daniel: Προς αναβολή μίας εβδομάδας ο αγιασμός στα σχολεία - Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση

Η κακοκαιρία Daniel που έπληξε ολόκληρο τον νομό της Μαγνησίας, μεγάλο μέρος της Θεσσαλίας και τμήματα της Εύβοιας, φαίνεται πως θα οδηγήσει στην αναβολή του αγιασμού των σχολείων την προσεχή Δευτέρα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα πρώτα ρεπορτάζ, υπάρχει πρόβλεψη για αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς κατά μία εβδομάδα μόνο για τις περιοχές που υφίστανται προβλήματα από την κακοκαιρία.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, κ. Ζέττας Μακρή. Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από τις αρμοδιότητες των δήμων.

Παράλληλα, ο Υπουργός Παιδείας, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνεργασία με το επιτελείο του, είναι σε επαφή με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης της Θεσσαλίας για να ενημερωθεί για την κατάσταση των σχολείων μετά τις πλημμύρες και τις ζημιές που προκλήθηκαν.

Στόχος είναι να δοθεί αρκετός χρόνος για την αντιμετώπιση των ζημιών, συνεπώς η αναβολή της λειτουργίας των σχολείων είναι αναπόφευκτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΛΜΕ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της «θεωρεί αυτονόητη την ανάγκη να αναβληθεί η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία της Μαγνησίας, μέχρι να ελεγχθούν τα σχολεία και κυρίως μέχρι να αποκατασταθούν οι προϋποθέσεις ομαλής μετάβασης από και προς τα σχολεία από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Προς το παρόν προέχει η ζωή και η κάλυψη επιβιωτικών συνθηκών».