Ελλαδα

Νέο μήνυμα από το 112 στα χωριά Κανάβια και Σταυρός Ελάτης στα Τρίκαλα

«Εκκένωση προς την πόλη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία Daniel: Mήνυμα από το 112 σε χωριά των Τρικάλων
© EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Κακοκαιρία Daniel: Νέο μήνυμα από το 112 στα χωριά Κανάβια και Σταυρός Ελάτης στα Τρίκαλα

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στη Θεσσαλία, που έχει πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel.

Μήνυμα από το 112 εστάλη σε όλους όσοι βρίσκονται στις περιοχές των Τρικάλων Κανάβια και Σταυρός Ελάτης να εκκενώσουν προς την πόλη, λόγω των επικίνδυνων κατολισθήσεων που παρατηρούνται.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κανάβια και Σταυρός Ελάτης απομακρυνθείτε προς Τρίκαλα λόγω επικίνδυνων κατολισθητικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Νωρίτερα το μεσημέρι μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Λίλη, Βαλομάνδρι, Παραπόταμος και Δροσερό Τρικάλων, προκειμένου να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων, εξαιτίας επικίνδυνων πλημμυρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λίλη, Βαλομάνδρι, Παραπόταμος και Δροσερό απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων, λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Κακοκαιρία «Daniel»: Ελικόπτερα αποβιβάζουν στο στάδιο Καρδίτσας

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται, όπως ανέφερε και ο Βασίλης Κικίλιας, οι επιχειρήσεις διάσωσης από αέρος κατοίκων που ήταν εγκλωβισμένοι στα αποκλεισμένα χωρία της Καρδίτσας.

Στην ευρύτερη περιοχή, επιχειρούν ένα Super Puma και τέσσερα Bell του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ θα ακολουθήσουν ένα Super Puma και ένα Bell των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στο ακόλουθο βίντεο, τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής αποβιβάζουν στο στάδιο της Καρδίτσας τους απεγκλωβισμένους από τον οικισμό Αγία Τριάδα, ενώ πυροσβέστες σπεύδουν με φορεία για να παραλάβουν κατοίκους που χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvcqpyhhtvll)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.