Ελλαδα

Καταδικάστηκε 56χρονος που χτύπησε την καρκινοπαθή σύζυγό του

Η παθούσα καταγγέλλει ότι υφίσταται κακοποιήσεις επί 35 χρόνια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 56χρονος που πέταξε σφουγγαρίστρα στη σύζυγό του - Η γυναίκα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας - Καταγγέλλει χρόνιες κακοποιήσεις

Σε εξάμηνη φυλάκιση καταδικάστηκε 56χρονος, επειδή πέταξε μία σφουγγαρίστρα στη σύζυγό του, ύστερα από μεταξύ τους διαπληκτισμό.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για όλως ελαφρά σωματική βλάβη και εξύβριση.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η 57χρονη παθούσα, το περιστατικό συνέβη την ώρα που τάιζε το εγγόνι της.

Η ίδια κατήγγειλε ότι υφίσταται 35 χρόνια κακοποιητική συμπεριφορά από τον σύζυγό της και αποφάσισε τώρα να τον μηνύσει για πρώτη φορά.

«Όλα έγιναν μπροστά στο παιδί. Μου πέταξε το σκουπόξυλο με τη σφουγγαρίστρα και στην αρχή δεν με πέτυχε για λίγα εκατοστά. Σοκαρίστηκα γιατί ήταν μπροστά το παιδί. Μετά πήρε ξανά το σκουπόξυλο, το πέταξε με δύναμη επάνω μου και με πέτυχε στο στήθος. Με έβρισε πάρα πολύ άσχημα, με έλεγε “που...α, γ...αι, θα κοιμάσαι στα παγκάκια, σε πόνεσε το κέρατο”, κ.ά.», κατέθεσε η γυναίκα στο δικαστήριο.

«Δεν ήταν η πρώτη φορά, απλά τώρα αποφάσισα να τον καταγγείλω»

«Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, απλά τώρα αποφάσισα να τον καταγγείλω. Έχω καρκίνο στον πνεύμονα και δεν σεβάστηκε ούτε αυτό, ούτε και το παιδί. Το έχει κάνει εκατοντάδες φορές. Έχει εξωσυζυγική σχέση αλλά μένουμε μαζί γιατί δεν έχω πού να πάω. Μόλις με χτύπησε με το σκουπόξυλο, με έπιασε από τον ώμο για να με πετάξει έξω από το σπίτι» σημείωσε.

Ο κατηγορούμενος, από την πλευρά του, αρνήθηκε ότι χτύπησε τη γυναίκα του, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν εντάσεις στο σπίτι.

Άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.