- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Εκκενώνεται προληπτικά το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα
Με λεωφορεία η απομάκρυνση
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![Φωτιά τώρα στην Πάρνηθα - Προληπτική εκκένωση της Αμυγδαλέζας Πυροσβέστες με τα οχήματά τους επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πάρνηθα](/images/1074x600/jpg/files/2023-08-23/fotia_parnitha_pyrosbestiki.jpg)
Φωτιά τώρα - Αμυγδαλέζα: Εκκενώνεται το κέντρο κράτησης μεταναστών με εντολή της Αστυνομίας
Εκκενώνεται προληπτικά το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή του Μενιδίου.
Στο κέντρο κράτησης μεταναστών βρίσκονται περίπου 700 μετανάστες. Η απομάκρυνση των μεταναστών θα γίνει με λεωφορεία.
Οι άνεμοι ενισχύθηκαν τις τελευταίες ώρες οδηγώντας σε συνεχείς αναζωπυρώσεις, οι οποίες οδήγησαν τις φλόγες στα πρώτα σπίτια στην Αγία Παρασκευή Μενιδίου. Οι κάτοικοι λίγο μετά τις 10:30 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες σε Άγιο Ιωάννη Ρώσο και Ντάρδιζα, ενώ οι κάτοικοι των περιοχών (Kαποτά, Λεφάντω) στους πρόποδες του βουνού λαμβάνουν μηνύματα από το 112. Παράλληλα μεγάλη αναζωπύρωση υπήρξε και στην Ιερά Μονή Κλειστών, απ’ όπου χθες ξεκίνησε η αρχική εστία που καίει για δεύτερη μέρα την Πάρνηθα. Λίγο μετά τις 12:25 αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση της δομής της Αμυγδαλέζας εντός της Σχολής της Αστυνομίας. Συνολικά αναμένεται να μετακινηθούν 700 άτομα.
«Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη»
«Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Είναι εφιαλτικά αυτά που περνάμε» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Νίκος Ξαγοράρης, αντιδήμαρχος Αχαρνών. «Οι φωτιές έχουν αγγίξει τα σπίτια. Η κατεύθυνση του ανέμου αλλάζει από στιγμή σε στιγμή». Ο Κώστας Τσίγκας, πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος. «Η φωτιά είναι εντός του οικιστικού ιστού, στην περιοχή της Αμυγδαλέζας και της Αγίας Παρασκευής. «Οι άνεμοι έχουν ενισχυθεί και οι συνθήκες θα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλειστά σχολεία έως 21 Φεβρουαρίου
Προ των πυλών η Τσικνοπέμπτη
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Η νέα πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Παραμένει το σενάριο ενός τεκτονικού σεισμού της τάξης των 6 Ρίχτερ
Καλούνται εκ νέου για κατάθεση
Δείτε αναλυτικά τα σημεία και τις ώρες
«Οι κρίσεις αυτού του είδους αυξάνουν τον κίνδυνο ψυχικών επιπτώσεων»
Σταθερή αξία η Πάτρα - Οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών
Μειώνεται η συχνότητα της σεισμικής δραστηριότητας
Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένονται τις επόμενες ώρες
Ο δεύτερος που καταγράφεται σήμερα στην ίδια περιοχή
Τι επισημαίνει σε ανάρτησή της η καθηγήτρια Γεωλογίας του ΕΚΠΑ
Λίγο πριν τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού
Σε ποιες περιοχές αναμένονται ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.