Ελλαδα

Συνεχίζονται οι συλλήψεις μεταναστών στον Έβρο - Εντοπίστηκαν 12 άνδρες

Την Τετάρτη οι νεκροτομές των απανθρακωμένων

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά τώρα στον Έβρο: Συνεχίζονται οι συλλήψεις μεταναστών - Η ΕΛΑΣ εντόπισε και συνέλαβε 12 άνδρες

Συνεχίζονται οι συλλήψεις μεταναστών στον Έβρο, την ίδια ώρα που τα πύρινα μέτωπα καταστρέφουν το νότιο τμήμα του νομού. Αργά το απόγευμα, ομάδα συνοριοφυλάκων του Τυχερού, εντόπισε και συνέλαβε 12 άνδρες, οι οποίοι είχαν καταφέρει και είχαν περάσει από αφύλακτο προφανώς μονοπάτι τα Ελληνικά Σύνορα.

Τα μέτρα, ναι μεν έχουν ενταθεί, ωστόσο παραμένουν αρκετά αφύλακτα κομμάτια. Αυτά τα μονοπάτια προσπαθούν να αξιοποιήσουν οι διακηνιτές, οι οποίοι έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις ροές των μεταναστών προς τη χώρα μας.

Την Τετάρτη οι νεκροτομές των απανθρακωμένων

Εν τω μεταξύ, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης θα ξεκινήσει τις νεκροτομές στις σορούς των θυμάτων που εντοπίστηκαν απανθρακωμένα σε δασική έκταση στον Άβαντα. Πρόκειται για μετανάστες, όλοι είναι άνδρες, υπάρχουν και δύο παιδιά ανάμεσα τους, οι οποίοι απανθρακώθηκαν. Κατά τα λεγόμενα άλλων μεταναστών, φέρονται να ανήκαν στο ίδιο γκρουπ μεταναστών που οι διακινητές πέρασαν στο Ελληνικό έδαφος από αφύλακτο μονοπάτι.

Αυτό που θέλει ο ιατροδικαστής αλλά και οι ελληνικές αρχές, είναι να εντοπιστούν τα στοιχεία της ταυτότητας των θυμάτων, προκειμένου να ενημερωθούν οι δικοί τους άνθρωποι και φυσικά, να προχωρήσουν στην μεταφορά των σορών στις χώρες καταγωγής τους ώστε να ταφούν δίπλα στους δικούς τους ανθρώπους.

Σε πλήρη εξέλιξη τα μέτωπα

Την ώρα που οι αστυνομικοί στήνουν μπλόκα για τον εντοπισμό διακινητών και μεταναστών, στον Έβρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν πραγματική μάχη για μια ακόμη νύχτα στα μέτωπα περιμετρικά της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με στελέχη της πυροσβεστικής, αυτή τη στιγμή η πόλη της Αλεξανδρούπολης δεν απειλείται. Η φωτιά που είχε περικυκλώσει το νοσοκομείο της πόλης έχει οριοθετηθεί, ωστόσο τα μέτωπα απειλούν οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή. Οι άνεμοι λίγο μετά τις εννέα το βράδυ, μειώθηκαν στα τέσσερα μποφόρ, κάνοντας την κατάσταση πιο υποφερτή για τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Οι πυροσβέστες, δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια πλην όμως, προσπαθούν να περισώσουν όσο μπορούν το δάσος της Δαδιάς και τις υπόλοιπες πυκνόφυτες εκτάσεις. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων δεν δίνουν πολλές ελπίδες για μια καλύτερη εικόνα του καιρού αύριο. Δυστυχώς, τα εναέρια μέσα δεν έχουν πετύχει τον στόχο τους εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Αντιθέτως, θετικά δείχνουν να λειτουργούν οι αντιπυρικές ζώνες του τελευταίου διημέρου που δημιουργούνται από γεωργούς και μηχανήματα της περιφέρειας. Η ταχύτητα της φωτιάς ανακόπτεται δίνοντας ένα μικρό χρονικό περιθώριο στα οχήματα της πυροσβεστικής να μειώσουν το μήκος των μετώπων.

Οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής έχουν ζητήσει αύξηση των δυνάμεων από γειτονικούς νομούς που δεν αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή προβλήματα από πυρκαγιές, καθώς εάν δεν αντιμετωπιστούν οι φλόγες άμεσα, ένα μεγάλο μέρος του δάσους της Δαδιάς, θα καταστραφεί ολοσχερώς.