Ελλαδα

Η «μπάλα» στην Αστυνομία για τα μέτρα στα γήπεδα - Ολοκληρώνεται η ΕΔΕ

Τι αποφασίστηκε στις σημερινές συσκέψεις για την οπαδική βία - Έρχονται καρατομήσεις στελεχών

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικός σε γήπεδο
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η Αστυνομία καλείται να καταθέσει τις προτάσεις της για την οπαδική βία, την ώρα που τουλάχιστον δύο άτομα αναμένεται να τεθούν προ των ευθυνών τους μετά την ΕΔΕ για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Προθεσμία λίγων μόλις 24ωρων έλαβαν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε να παραδώσουν συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα υλοποιηθούν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Το μείζον πρόβλημα, το οποίο έθεσαν στις διαδικτυακές συναντήσεις τους αξιωματικοί από ολόκληρη τη χώρα με τον αρχηγό του σώματος, είναι η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού. Υποστήριξαν ότι δεν υπάρχουν τόσες διαθέσιμες δυνάμεις ελεύθερες για να διατεθούν για τους αγώνες της Super League.

Η απάντηση ήταν πως πρέπει να βρεθούν οι δυνάμεις αυτές, ώστε τα μέτρα να έχουν αποτέλεσμα και ταυτόχρονα να μη διαταράσσεται η ουσιώδης λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ., η οποία είναι η καταπολέμηση της καθημερινής μικροεγκληματικότητας και η ασφάλεια του πολίτη.

Τις γενικές κατευθύνσεις έδωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες. Εν συνεχεία, ο αρχηγός του σώματος είχε επικοινωνία με υψηλόβαθμούς αξιωματούχους σε όλους τους νομούς της χώρας οι οποίοι διαθέτουν ομάδα που παίζει στη Super League.

Οι αστυνομικοί έλαβαν προθεσμία το αργότερο πέντε ημερών ώστε να δώσουν τις προτάσεις τους για το πώς θα λυθεί το θέμα της ασφάλειας στα γήπεδα.

Σκληρή αντίδραση από συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Πισωγύρισμα χαρακτηρίζουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων την ανάληψη της ασφάλειας των γηπέδων.

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, κάνουν λόγο για μετατροπή των αστυνομικών σε υπαλλήλους των ΠΑΕ.

Το ουσιώδες, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς, είναι πως ζημιωμένος από αυτή την υπόθεση θα είναι ο απλός πολίτης. Οι αστυνομικοί έχουν αναλάβει την ασφάλεια και την καταπολέμηση της καθημερινής μικροεγκληματικότητας και μάλιστα έχουν καταφέρει να μειώσουν σημαντικά τα περιστατικά.

Τα νέα, όμως, καθήκοντα θα απομακρύνουν μεγάλο αριθμό δυνάμεων από τον δρόμο και τους πολίτες, μόνο και μόνο για να ελέγχουν τους οπαδούς των ομάδων.

Ολοκληρώνεται η ΕΔΕ

Δύο άτομα φαίνεται πως θα βρεθούν προ των ευθυνών τους και θα καρατομηθούν με την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την επιχείρηση φιάσκο με τους Κροάτες χούλιγκαν.

Τρεις ακόμη αστυνομικοί εξετάζεται σοβαρά να βρεθούν και αυτοί στην ίδια θέση, καθώς οι άστοχοι ή πλημμελείς χειρισμοί τους συνέβαλαν ώστε να προκληθεί αυτό το πρωτοφανές χάος.

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως το πόρισμα πιθανότατα θα παραδοθεί στα χέρια του αρχηγού του Σώματος μέσα στο Σαββατοκύριακο και οι όποιες ενέργειες «ξηλώματος» θα είναι άμεσες.

Το ζήτημα είναι να αποδοθούν όλες οι ευθύνες σε στελέχη του σώματος, όσο υψηλόβαθμα και εάν είναι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.