Ελλαδα

Φόβοι για επέλαση «αδελφοποιημένων» χούλιγκαν στην Αθήνα μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη

Ανησυχία για «βεντέτα» ενόψει του αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεταγωγή των συλληφθέντων Κροατών χούλιγκαν
Μεταγωγή των συλληφθέντων Κροατών χούλιγκαν © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε συναγερμό η Αστυνομία για απόβαση χούλιγκαν στην Αθήνα μετά τον θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία έτσι ώστε να αποτρέψει έναν νέο κύκλο οπαδικής βίας μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη από Κροάτες χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αν και ο αγώνας της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ αναβλήθηκε, αυτός του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ πρόκειται να διεξαχθεί κανονικά αύριο (09/08)

Οι οργανωμένοι οπαδοί (Ultras) της Μαρσέιγ είναι «αδελφοποιημένοι» με την ΑΕΚ, γεγονός που προκαλεί φόβο μήπως χούλιγκαν της Μαρσέιγ και της Λιβόρνο φτάσουν στην Αθήνα μετά το τραγικό συμβάν για «αντίποινα» στους Κροάτες.

Διακινούνται ακόμη φήμες για έλευση και οπαδών της Σαντ Πάουλι.

Μετά την αποτυχία αποτροπής της έλευσης των Κροατών χούλιγκαν, η ΕΛ.ΑΣ. καλείται τώρα να αποδείξει την ετοιμότητά της απέναντι στον κίνδυνο για νέα επεισόδια.

Οι σχέσεις των χούλιγκαν με το οργανωμένο έγκλημα

Πολλοί χούλιγκαν είναι «επαγγελματίες», ανήκουν στο οργανωμένο έγκλημα, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση η εγκληματολόγος Δέσποινα Σβουρδάκου.

«Κάνουν επίθεση με στόχο να αφαιρέσουν ζωή, γιατί έτσι νομίζουν ότι ηγούνται, ότι είναι αρχηγοί, ότι είναι νικητές. Εδώ βλέπουμε ανθρώπους οι οποίοι είναι επαγγελματίες. Αρκετοί από αυτούς εικάζω ότι ανήκουν στο οργανωμένο έγκλημα, είναι περιθωριοποιημένοι και έχουν να κάνουν και με άλλες εκφάνσεις του οργανωμένου εγκλήματος γιατί επεκτείνουν και αλλού τέτοιου είδους ενέργειες», είπε η εγκληματολόγος για τους Κροάτες χούλιγκαν.

Και πρόσθεσε: «Αυτό το κακό το βλέπουμε ξανά και ξανά. Λέγαμε για τον Άλκη να είναι το τελευταίο θύμα αυτής της ιστορίας. Με τον Μιχάλη τώρα όλοι φοβόμαστε ότι μπορεί να έχουμε και νέο περιστατικό».

«Βλέπουμε έναν ιδιαίτερο σκληρό πόλεμο που έχει να κάνει και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας. Μόνο μέσα από έρευνα και από τη σύγκλιση δυνάμεων όλων των φορέων της πολιτείας, της κοινωνίας, των ομάδων θα υπάρξει απάντηση. Γιατί βλέπουμε ανθρώπους του περιθωρίου να οργανώνονται και δυστυχώς έχουν έναν δικό τους πόλεμο με Θεό τη δική τους ομάδα», κατέληξε η κ. Σβουρδάκου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.