Ελλαδα

Από το Σάββατο γνώριζαν για τους Κροάτες χούλιγκαν - Ψάχνουν τον δολοφόνο του 29χρονου

Ερωτήματα για τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. η οποία γνώριζε για την έλευση των Κροατών χούλιγκαν

Γιώργος Σόμπολος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Νέα Φιλαδέλφεια: Τα έγγραφα που αποκαλύπτουν την ολιγωρία της ΕΛ.ΑΣ. - Αναζητούνται και άλλοι Κροάτες χούλιγκαν, όπως επίσης και η ταυτότητα του δολοφόνου του 29χρονου

Ενας νεαρός άνθρωπος, μόλις 29 ετών, ο Μιχάλης Κατσούρης, έφυγε από την ζωή εξαιτίας της ασυνεννοησίας μεταξύ αστυνομικών υπηρεσιών. Όπως αποδεικνύεται εν τέλει, όλοι γνώριζαν πως οι χούλιγκαν της Ντιναμό έρχονται στην Αθήνα από την Κροατία, αλλά κανείς τελικά δεν έκανε το παραμικρό για να τους σταματήσει.

Είναι τραγικό, σχολίαζαν αστυνομικοί, υπηρεσίες να γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί και κανείς να μην κάνει τη δουλειά του. Και μέσα σε όλα αυτά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να ζητά το «κεφάλι» αστυνομικών της Τροχαίας. Δηλαδή από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, μόνο η Τροχαία είχε ευθύνη ή την κύρια ευθύνη.

Αναζητούνται Κροάτες χούλιγκαν

Οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των υπολοίπων Κροατών, οι οποίοι μπήκαν στο ελληνικό έδαφος, συνεχίζονται. Οι αστυνομικοί, εάν και είχαν από το Σάββατο πλήρη ενημέρωση ποιοι και με ποια μέσα έρχονται, δεν φρόντισαν να τους σταματήσουν και τώρα, εκ των υστέρων, αναζητούν τους υπόλοιπους ασύλληπτους Κροάτες χούλιγκαν.

Έρευνες γίνονται σε οργανωμένους συνδέσμους και σε σπίτια υπόπτων, ενώ έχει ζητηθεί και η άρση απορρήτου για τηλεφωνικές επικοινωνίες. Πρέπει, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, όλοι οι εμπλεκόμενοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η τελευταία προσαγωγή υπόπτων έγινε νωρίς το μεσημέρι, έξω από κεντρικό ξενοδοχείο στη λεωφόρο Κηφισίας. Εκεί, εντοπίστηκαν εννέα Κροάτες που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια.

Το τμήμα Αθλητικής Βίας είχε ενημερώσει όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από τα διαβαθμισμένα έγγραφα που έστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας το Τμήμα Αθλητικής Βίας.

Από το Σάββατο γνώριζαν ποιοι και με ποια μέσα έρχονται, ενώ - όπως προκύπτει από τις ενημερώσεις - γνώση της καθόδου των δολοφόνων της Ντιναμό είχαν και οι οπαδοί της ΑΕΚ.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, είχαν προχωρήσει σε συγκέντρωση, σε κάλεσμα των οργανωμένων οπαδών έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, δήθεν με το πρόσχημα της διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας.

Όμως, κανείς δεν πίστευε πως οι νεοναζί Κροάτες δολοφόνοι θα έφταναν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ.

Το έγγραφο από τις αρχές του Μαυροβουνίου

Αναλύονται εξονυχιστικά βίντεο από κλειστά κυκλώματα

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. οι εργαζόμενοι δεν σταματούν να παρακολουθούν τα οπτικά υλικά που έχουν συγκεντρωθεί από τη Νέα Φιλαδέλφεια, το Μαρούσι και τον Περισσό. Τις περιοχές δηλαδή όπου κινήθηκαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό και του Παναθηναϊκού. Στόχος των αστυνομικών είναι να ταυτοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότερα πρόσωπα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν στην κατοχή τους οπτικό υλικό από τη δολοφονική επίθεση στον Μιχάλη Κατσούρη. Η εικόνα δεν είναι καθαρή, πλην όμως εμφανίζονται άτομα που τον χτυπούν με μανία.

Για τους αστυνομικούς, η ανάλυση του υλικού είναι πρώτη προτεραιότητα αφού, σε συνδυασμό με τις αναλύσεις του γενετικού υλικού στα χέρια και στα ρούχα των συλληφθέντων, οι αρχές θα μπορούν να γνωρίζουν με βεβαιότητα εάν έχουν στα χέρια τους τον δολοφόνο του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.

Αρνητικοί οι συλληφθέντες

Το στόμα τους κλειστό κρατούν οι συλληφθέντες από τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι Κροάτες χούλιγκαν υποστηρίζουν πως ήρθαν για τουρισμό στην Αθήνα και πως δεν έχουν σχέση με τα επεισόδια, παρά το γεγονός ότι τα χέρια τους, το πρόσωπο τους και άλλα σημεία του σώματος τους έχουν εμφανή σημάδια από χτυπήματα.

Οι Έλληνες συλληφθέντες υποστηρίζουν πως απλώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους χούλιγκαν και πως δεν έχουν σχέση με τα επεισόδια.

Υπενθυμίζεται πως στην κατοχή ορισμένων εκ των συλληφθέντων οι αστυνομικοί εντόπισαν ρόπαλα, σίδερα αλλά και αυτοσχέδια μαχαίρια τα οποία έχουν σταλεί για ανάλυση στα εργαστήρια.