Ελλαδα

Σάλος στα Χανιά: Ερευνώνται καταγγελίες εμπορίας βρεφών σε κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Προσήχθησαν δύο γιατροί - «Φύλλο και φτερό» έχει κάνει η Αστυνομία το κέντρο και οικίες υπόπτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρέφος
© Unsplash

Χανιά: Κύκλωμα εμπορίας βρεφών φέρεται να λειτουργούσε σε κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Στην προσαγωγή δύο γιατρών προχώρησαν σήμερα (08/08) οι αρχές στα Χανιά μετά από έρευνα σχετικά με καταγγελίες για παράνομες ενέργειες σε κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση που πιθανώς αφορά κύκλωμα εμπορίας βρεφών, με προεκτάσεις σε όλη τη χώρα και πιθανόν και στο εξωτερικό. Ο ένας από τους δύο προσαχθέντες γιατρούς είναι ο ιδιοκτήτης του κέντρου και ο άλλος είναι συνεργάτης του.

Αφορμή για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι υπήρξαν καταγγελίες για παράνομες υιοθεσίες και υποθέσεις με παρένθετες μητέρες, αλλά και για την ορθότητα της διαδικασίας που ακολουθούνταν στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Πρόκειται για κέντρο που επισκέπτονται ζευγάρια όχι μόνο από την Κρήτη, αλλά και όλη την Ελλάδα, την Τουρκία, τα Βαλκάνια και άλλες χώρες, τα οποία ονειρεύονται να αποκτήσουν παιδί. Η φήμη του, δηλαδή, ξεπερνά τα σύνορα της χώρας και οι καταγγελίες εξετάστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανιών ερευνά την υπόθεση εδώ και μήνες, ενώ συνδρομή παρέχει και το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υπηρεσίας Οργανωμένου Εγκλήματος από την Αθήνα.

Έρχονται και άλλες προσαγωγές

Μέχρι στιγμής, έχει σχηματιστεί μια ογκώδης δικογραφία και ότι θα υπάρξουν αρκετές προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν γίνει και προσαγωγές ατόμων που σχετίζονται εργασιακά με το κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ενώ στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων έχουν προσαχθεί για ανάκριση αλλοδαπές γυναίκες, οι οποίες φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Εξετάζεται επίσης η συμμετοχή δικηγόρου και συμβολαιογράφου στο κύκλωμα.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων συνεχίζει τη συλλογή στοιχείων από τα ιατρεία και τα σπίτια των φερόμενων ως εμπλεκόμενων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.