Ελλαδα

Έξοδος του Αυγούστου: 100% πληρότητα στα πλοία - Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν μαζικά την πόλη

Κορυφώνονται οι αναχωρήσεις εν όψει του πρώτου Σαββατοκύριακου του μήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έξοδος Αυγούστου
Έξοδος Αυγούστου © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η έξοδος για τους αδειούχους εν όψει του πρώτου  Σαββατοκύριακου του Αυγούστου

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η έξοδος για τους αδειούχους σε λιμάνια και αεροδρόμια  αλλά και στις εθνικές οδούς εν όψει του πρώτου Σαββατοκύριακου του Αυγούστου. 

Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία από Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με στοιχεία του λιμενικούαπό το λιμάνι του Πειραιά θα αναχωρήσουν σήμερα 65 πλοία, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν 100% πληρότητα.

Τα 42 από αυτά τα πλοία έχουν προορισμό τον Αργοσαρωνικό, ενώ τα υπόλοιπα 23 τα νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα, το ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cujrrr7wjkoh)

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας πάνω από 2 εκατομμύρια τουρίστες υπολογίζεται ότι μετακινήθηκαν τον Ιούλιο προς τα νησιά από τα 3 λιμάνια της Αττικής, Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, με την κίνηση να σημειώνει αύξηση κατά 7,85% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Έξοδος Αυγούστου
Έξοδος Αυγούστου © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γεμάτα αναχωρούν και τα πλοία από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες.

Το αδιαχώρητο από τους τουρίστες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Πολύ μεγάλη είναι η επιβατική κίνηση και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου η επιβατική κίνηση τον Ιούλιο του 2023 ανήλθε σε 3,29 εκατομμύρια επιβάτες σημειώνοντας αύξηση 16.1% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2022 και 10.5% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019.

Η αύξηση των επιβατών παρατηρείται τόσο στην κίνηση του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, ενώ να σημειωθεί ότι ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών έχει υποδεχτεί 33.700 πτήσεις το πρώτο 7μηνο του έτους.

Η τουριστική κίνηση του Αυγούστου αναμένεται να είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, καθώς φαίνεται ότι έχουμε αφήσει πίσω μας την περίοδο της πανδημίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.