Ελλαδα

«Είναι ένα σακατεμένο κορμί»: Σταθερή η κατάσταση της 43χρονης αστυνομικού μετά τον άγριο ξυλοδαρμό

«Είναι το πιο δυνατό περιστατικό ξυλοδαρμού που έχω δει», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λάρισα - Ξυλοδαρμός 43χρονης αστυνομικού: Η κατάσταση της - Άγρια τα χτυπήματα - Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί της

Σταθερή είναι η κατάσταση υγείας της 43χρονης αστυνομικού που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγό της στη Λάρισα. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και βρέθηκε στην Εντατική, φέροντας σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο, κοιλιακή χώρα, ενώ έχει υποστεί και ρήξη νεφρού. 

«Είναι από τα πιο γλυκά κορίτσια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, αγαπημένη μου φίλη εδώ και χρόνια και δυστυχώς αυτή τη στιγμή δίνει τη μάχη της», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, Αθανάσιος Νταβούρας και πρόσθεσε: «Τέτοια κακοποιητική συμπεριφορά δεν μας είχε γίνει γνωστή. Ίσως να υπήρχε μια ένταση στην οικογένεια, αλλά επουδενί δεν γνωρίζαμε κάτι τέτοιο. Για όνομα του Θεού, θα είχαμε κάνει τα πάντα για να αποτρέψουμε μια τέτοια κατάσταση. Δεν το γνωρίζω αν έχει συλληφθεί ξανά. Τον γνώριζα τον σύζυγο και λυπάμαι πολύ που αυτός ο άνθρωπος είχε καταλάβει ένα μέρος της κοινωνικής μου ζωής. Δεν θέλω ούτε να τον βλέπω».

Ο κ. Νταβούρας ανέφερε ακόμη ότι «η συνάδελφος έφτασε στις πρώτες βοήθειες από σταθμό του ΕΚΑΒ γύρω στις 04:30 το πρωί με μεγάλη πίεση 5. Ήταν λίγο πριν πεθάνει. Της έκαναν ανάνηψη και μπόρεσαν να τη σώσουν. Δίνει μάχη και είναι ένα σακατεμένο κορμί. Δεν είμαι σε θέση να πω αν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Όταν είσαι από την κορυφή ως τα νύχια κακοποιημένος, αυτό εγκυμονεί κινδύνους. Τα παιδιά ήταν εκτός σπιτιού την ώρα που έγινε το περιστατικό και τώρα με τη βοήθεια ψυχολόγων έχουν μεταφερθεί σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Είναι το πιο δυνατό περιστατικό ξυλοδαρμού που έχω δει. Τέτοιο περιστατικό ξυλοδαρμού δεν έχω ξαναδεί. Ούτε σε καυγάδες του δρόμου δεν έχω δει τόσο δυνατό επεισόδιο ξυλοδαρμού».

Άγιος ξυλοδαρμός 43χρονης αστυνομικού στη Λάρισα - Το χρονικό

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η επίθεση στην 43χρονη από τον σύζυγό της έγινε στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης στο σπίτι του ζευγαριού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομικός τού είχε ζητήσει να τερματίσουν τον γάμο τους, κατά τον οποίο είχαν αποκτήσει και δύο παιδιά. Γείτονες που άκουσαν τις φωνές ειδοποίησαν τις αρχές, με τον δράστη να συλλαμβάνεται και τη γυναίκα να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Όσο για τον επιχειρηματία ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης, οι εισαγγελικές αρχές τον παρέπεμψαν για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Η κράτησή του συνεχίζεται, ενώ έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί για την ερχόμενη Δευτέρα ενώπιον των ανακριτικών αρχών.

Πληροφορίες τόσο από το onlarissa.gr, αλλά και από το newsit.gr αναφέρουν ότι ο σύζυγος της 43χρονης αστυνομικού είχε και στο παρελθόν κακοποιητική συμπεριφορά, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που είχε χειροδικήσει. Παλαιότερα, η γυναίκα είχε προσφύγει στις αρχές κάνοντας μήνυση στον σύζυγό της για απειλές. «Η κοπέλα είναι σε άθλια κατάσταση. Τη χτυπούσε με μανία με τα χέρια, στο πρόσωπο. Της έχει σπάσει τα δόντια, το σαγόνι, ενώ φέρει και εσωτερικά τραύματα στα όργανα της. Έχει παραμορφωθεί από το ξύλο. Δεν αναγνωρίζεται. Είναι απορίας άξιον πως ζει….» περιγράφουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Τα δυο ανήλικα παιδιά του ζευγαριού, οδηγήθηκαν στη μητέρα της αστυνομικού, όπου ειδικοί ψυχολόγοι της αστυνομίας τους παρέχουν στήριξη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την αξιωματικό της ΕΛΑΣ η οποία έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας, είχε το πρωί της Παρασκευής (4/8) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.