Ελλαδα

Ηλιοφάνεια, αλλά και μπόρες στα ορεινά τη Δευτέρα

Πότε θα έχουμε ξανά 40άρια

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Καιρός: Μέχρι τους 36-37 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος αύριο

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες στα βόρεια και τις θερμές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπεται για αύριο, Δευτέρα (31/07).

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo, τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες αναμένονται στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και πιθανόν της Πελοποννήσου. Η ορατότητα στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά, ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 18 έως 32 βαθμούς), 23 έως 38 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 34 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 23 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 25 έως 33 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και σταδιακά μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια και ορεινά περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Η πρόγνωση της εβδομάδας από τον Σάκη Αρναούτογλου - Πότε θα έχουμε ξανά 40άρια

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία από την Τετάρτη (2/8), σύμφωνα με το γράφημα που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου.

Αύριο, Δευτέρα (31/7), η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 36 βαθμούς, ομοίως και την Τρίτη (1/8) που αναμένεται να αγγίξει τους 35 βαθμούς.

Από εκεί και πέρα ξεκινά και πάλι ο υδράργυρος ανεβαίνεται, αφού από την Τετάρτη ανεβαίνει η θερμοκρασία στους 38 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο το θερμόμετρο θα αγγίξει έως και τους 39 βαθμούς. Από την Κυριακή (6/8) έως και την Τετάρτη (9/8), η θερμοκρασία θα πέσει πάλι και θα κινείται μεταξύ 35 και 36 βαθμών Κελσίου.

Σημειώνεται ότι ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει στην ανάρτησή του ότι στους κλειστούς κάμπους πρέπει να υπολογίζουμε έως και 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία, στις ορεινότερες περιοχές (πχ με 500-1000 υψόμετρο), 4 με 8 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία και στα παραθαλάσσια μέρη και τα νησία, 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία.

Από το σκηνικό του καιρού δεν θα λείψουν και οι βροχές, καθώς σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, τη Δευτέρα αναμένονται διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες στα βόρεια, ενώ την Τρίτη αναμένονται τοπικές σύντομες μπόρες στα ορεινά.

Διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες αναμένονται επίσης στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά και ημιορεινά και το Σάββατο, ημέρα που θα σημειωθούν και οι υψηλότερες θερμοκρασίες.

Τέλος, βροχές αναμένονται στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας και την επόμενη Κυριακή και Δευτέρα