Ελλαδα

Κορυφώνεται ο καύσωνας: Σήμερα η πιο «καυτή» ημέρα

Πότε θα πάρουμε «ανάσα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες εν μέσω καύσωνα σε σιντριβάνι
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

καύσωνας: Σήμερα η πιο «καυτή» ημέρα του καλοκαιριού - Μέχρι 45 βαθμούς η θερμοκρασία

Μέρα κορύφωσης σήμερα για τον καύσωνα, με τους μετεωρολόγους να περιμένουν θερμοκρασίες ακόμα και 45 βαθμούς

Πιο αναλυτικά, το Meteo προβλέπει ηλιοφάνεια, ενώ ακραία θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 42-43 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 19 έως 38-39 βαθμούς), 25 έως 43-44 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 44-45 βαθμούς), 25 έως 43-44 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 26 έως 38 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη νότια Κρήτη έως 44), 25 έως 40-42 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 25 έως 40-43 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν τόσο στα πελάγη όσο και στα ηπειρωτικά από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά από τις απογευματινές ώρες και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τους 44 και της Θεσσαλίας τους 45 βαθμούς Κελσίου και στη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Καύσωνας - Αρναούτογλου: Από τα μέσα της εβδομάδας η «διόρθωση»

Την ίδια ώρα, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, επιχείρησε να δώσει μια «ανάσα» σε όσους περιμένουν την πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το μετεώγραμμα που ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook, από τα μέσα της εβδομάδας που ξεκινά αναμένεται η «αποδρομή» του καύσωνα.

Ο ίδιος κάνει, μάλιστα, λόγο για «μεγαααλη διόθρωση προς τα... κάτω» της θερμοκρασίας και «σε κανονικά επιτέλους για τη χώρα μας για την περίοδο που διανύουμε επίπεδα».

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

ΣΕ ΑΠΟΔΡΟΜΗ Ο ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΑΑΑΛΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ...ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΕΠΙΠΕΔΑ! 
Η θερμοκρασία ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ με μια μόνο ματιά!
Φίλες και φίλοι!
Για να υπολογίσετε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την επεξήγηση στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ γιατί όπως είναι φυσικο ανάλογα με την περιοχή, το υψόμετρο και την γειτνίαση στη θάλασσα οι θερμοκρασίες θα διαφέρουν!!
Για ότι νεότερο στη σελίδα μου στο
FACEBOOK: Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou
Για να μη χάνετε τον...καιρό σας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.