Ελλαδα

Μήνυμα 112 για εκκένωση και στην Οινόη προς Ερυθρές

Το πύρινο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Φωτιά τώρα - Μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα σε Μάνδρα - Μέγαρα: Εντολή εκκένωσης και στην Οινόη

Μύνημα από το 112 για εκκένωση και της Οινόης εστάλη από τις Αρχές καθώς η φωτιά που αναζωπυρώθηκε στο μέτωπο της Μάνδρας μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Ύστερα από το μήνυμα για εκκένωση στους οικισμούς Αγιά Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα και Παλαιοχώρι, εστάλη μήνυμα και στους κατοίκους της Οινόης να μεταβούν σε ασφαλές σημείο, καθώς η φορά του ανέμου στέλνει τη φωτιά προς τα εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά αναζωπυρώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης και πλέον το μέτωπο έχει μεγαλώσει και κατακαίει παρθένο δάσος ανάμεσα σε Μέγαρα και Μάνδρα.

Στο σημείο κάνουν ρίψεις εναλλάξ 8 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη, ενώ ίπταται κι ένα συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η μάχη της κατάσβεσης στο μέτωπο της Μάνδρας

Για έναν πύρινο εφιάλτη μίλησε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, ο οποίος τόνισε ότι κινδυνεύει η Αγία Σωτήρα, το Παλαιοχώρι και το Πανόραμα.

Η αντιδήμαρχος Μάνδρας, από την πλευρά της τόνισε τα εξής: «Η κατάσταση βρίσκεται πάλι σε τραγικό βαθμό». Σύμφωνα με την Ευαγγελία Κουτσοδήμα που μίλησε στο MEGA, τα ενεργά μέτωπα είναι σε Αγία Σωτήρα, Καραούλι και κοντά στο δάσος της Σκιάθας, στο σημείο Άγιος Ιωάννης.

«Η κατάσταση βρίσκεται πάλι σε τραγικό βαθμό. Έχουμε ένα μέτωπο στην Αγία Σωτήρα, ένα στη θέση Καραούλι και το τρίτο κοντά στο δάσος της Σκιάθας στο σημείο Άγιος Ιωάννης. Οι αναζωπυρώσεις είναι μεγάλες».

Σύμφωνα με την Τροχαία, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών, από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cyclon» μέχρι τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στην Αγία Σωτήρα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα σπίτια. Η φωτιά, δε, μεταφέρεται γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο.