Ελλαδα

Κλειστά μέχρι νεωτέρας τα μεγάλα πάρκα της Αττικής

Κλείνουν για όσο διαρκέσουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Από το μεσημέρι της Τετάρτης και για όσο επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, κλειστά θα είναι το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Άρεως, ο Λόφος Φινοπούλου και το Αττικό Άλσος

Κλειστά από σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουλίου, θα παραμείνουν όλα τα πάρκα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής για προληπτικούς λόγους, λόγω υψηλών θερμοκρασιών και κινδύνου πυρκαγιάς.

Με αφορμή τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις συστάσεις των ειδικών σε περιπτώσεις επικράτησης πολύ υψηλών θερμοκρασιών, αλλά και του επιπέδου επικινδυνότητας πυρκαγιάς στην Αττική να φθάνει ακόμα και το 4, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, για προληπτικούς λόγους αποφυγής απώλειας ανθρώπινης ζωής και κακόβουλων ενεργειών, όλα τα πάρκα και τα άλση αρμοδιότητας της Περιφέρειας θα παραμείνουν κλειστά.

Ειδικότερα, από σήμερα το μεσημέρι και για όσο επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες, κλειστά θα παραμείνουν το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του Άρεως, ο Λόφος Φινοπούλου και το Αττικό Άλσος.

Για τους ίδιους λόγους, αναβάλλονται και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και τις επόμενες ημέρες στο θέατρο του Αττικού Άλσους, «Κατίνα Παξινού».

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία έως τα τέλη Ιουλίου

Δύο διαδοχικά πολύ θερμά διαστήματα προβλέπονται μεταξύ 20 και 28 Ιουλίου 2023, με τη θερμοκρασία σε ύψος περίπου 1.500 μ. πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας να κυμαίνεται έως και 14°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή τη μέση κλιματική τιμή της περιόδου 1991-2020.

Χαρακτηριστικό αυτή της θερμής περιόδου είναι η εκτεταμένη έκταση που καλύπτουν οι θερμές αέριες μάζες, κατακλύζοντας όλη τη Λεκάνη της Μεσογείου, φτάνοντας μέχρι την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Η θερμοκρασία πιθανόν θα ξεπεράσει τοπικά τους 45°C τις επόμενες ημέρες, τιμή που ήδη σημειώθηκε την Τρήτη 18 και την Τετάρτη 19/7 στη Σικελία.

Στο παρακάτω βίντεο, παρουσιάζονται χάρτες απόκλισης θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500 μ πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας, ύψος στο οποίο μελετάμε την κίνηση των αερίων μαζών.