Ελλαδα

Αδελφοκτονία το έγκλημα με θύμα τον 68χρονο επιχειρηματία στην Ηλεία

Ποινική δίωξη σχεδόν έναν χρόνο μετά τη δολοφονία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ηλεία - Δολοφονία 68χρονου επιχειρηματία: Ποινική δίωξη στον 71χρονο αδελφό του 

Σχεδόν έναν χρόνο μετά το έγκλημα με θύμα τον 68χρονο επιχειρηματία στην Εφύρα Ηλείας, ο εισαγγελέας Αμαλιάδας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος του Άγγελου Αναγνωστόπουλου, με την κατηγορία ότι σκότωσε τον αδελφό του στα τέλη του Σεπτέμβρη του 2022.

Σύμφωνα με το pelop.gr, από την πρώτη στιγμή οι υποψίες των αρχών είχαν πέσει στο στενό συγγενικό περιβάλλον του θύματος. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο 71χρονος δεν έχει συλληφθεί και εναπόκειται πλέον, στην κρίση του ανακριτή εάν θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης ή εάν πρώτα τον καλέσει να δώσει απολογία.

Ο αδελφός του 68χρονου είχε καθαρίσει τον τόπο του εγκλήματος από τα αίματα

Όπως ανέφερε τις επόμενες ημέρες από τη δολοφονία του 68χρονου το patrisnews.gr, στον χώρο δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία, αφού ο αδελφός του θύματος και πρόσωπο που τον εντόπισε νεκρό καθάρισε τα πάντα μην μπορώντας, όπως είπε, να βλέπει τα αίματα. Από την έρευνα που διενεργήθηκε τόσο στο οικόπεδο που βρίσκεται το ελαιοτριβείο και το οίκημα στο οποίο διέμενε ο συνταξιούχος, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν κάμερες, προκειμένου να διαφανεί κάποια ύποπτη κίνηση το μοιραίο βράδυ. 

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ήλιδας, πέρασαν πάνω από 20 άνθρωποι προκειμένου να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση, κάποιοι εκ των οποίων αρκετές φορές, όπως για παράδειγμα, ο αδελφός του 68χρονου που ήταν αυτός που τον είδε νεκρό αλλά και ο ανιψιός του που ήταν αυτός που κάλεσε την Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», από τα 40 συνολικά τραύματα που έφερε το θύμα σε όλο το κεφάλι, τουλάχιστον τα μισά ήταν εμφανή ενώ με βάση τα έως τώρα ευρήματα, δεν υπάρχουν ενδείξεις πάλης παρά μόνο κάποια μικρά σημάδια στα χέρια, γεγονός που φανερώνει πως ο 68χρονος πιθανώς να ξαφνιάστηκε από την επίθεση που δέχθηκε και έκανε μια μικρή απέλπιδα προσπάθεια να προστατεύσει τον εαυτό του. Παράλληλα, το γεγονός πως στο σπίτι δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης, οδηγεί τους Αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως το κίνητρο της δολοφονίας δεν ήταν η ληστεία αφού από το σπίτι δεν είχαν αφαιρεθεί χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής όπου έγινε το έγκλημα, ο 68χρονος επιχειρηματίας ζούσε μια ήρεμη ζωή χωρίς να ενοχλεί κανέναν, έχοντας επιλέξει τα τελευταία χρόνια να ζει περισσότερο μοναχικά χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν ήταν κοινωνικός ή ότι είχε έρθει σε ρήξη με κάποιον συγχωριανό του για επαγγελματικούς, οικονομικούς ή άλλους λόγους. Ο 68χρονος τα τελευταία 20 χρόνια είχε επιστρέψει στην Ηλεία από τη Σουηδία όπου ζούσε και εργαζόταν και έμενε στο οίκημα πλησίον του ελαιοτριβείου. Στο παρελθόν είχε παντρευτεί, όμως είχε χωρίσει ενώ είχε τρία αδέλφια. Το τελευταίο διάστημα είχε κάποια προβλήματα υγείας, τα οποία τον είχαν επηρεάσει ψυχολογικά.