Ελλαδα

Μια σύλληψη για εμπρησμό στην Ηλεία

Σε γεωργική έκταση, στην περιοχή Λεβεντοχωρίου, του δήμου Πύργου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά τώρα σε Σάμο και Τέμπη - Στις φλόγες δασική έκταση στην περιοχή Μεγάλη Λάκκα και στο 381ο χλμ Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τις φωτιές στη Σάμο και τα Τέμπη © Eurokinissi

Ηλεία: Μια σύλληψη για εμπρησμό - Σε γεωργική έκταση, στην περιοχή Λεβεντοχωρίου, του δήμου Πύργου

Χειροπέδες σε έναν άνδρα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας πέρασαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Ηλείας.

Ο άνδρας θεωρήθηκε υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού, από αμέλεια σε γεωργική έκταση, στην περιοχή Λεβεντοχωρίου, του δήμου Πύργου Ηλείας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Οι ποινές για τους εμπρηστές στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, ο εμπρησμός θεωρείται ένα σοβαρό αδίκημα και επιβάλλονται αυστηρές ποινές για τους δράστες του. Η ποινική νομοθεσία της χώρας προβλέπει διάφορες κυρώσεις ανάλογα με τη σοβαρότητα της πράξης και τις επιπτώσεις που είχε.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, ο εμπρησμός θεωρείται ποινικό αδίκημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα. Ανάλογα με τις συνθήκες και τις συνέπειες του εμπρησμού, ο δράστης μπορεί να αντιμετωπίσει από χρηματικές κυρώσεις έως και ποινή φυλάκισης.

Συγκεκριμένα, εάν ο εμπρησμός προκαλέσει μόνο περιουσιακή ζημιά και δεν υπάρξουν θύματα, ο δράστης μπορεί να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έως και δύο έτη. Εάν όμως η πράξη έχει ως αποτέλεσμα θάνατο ή σοβαρούς τραυματισμούς, η ποινή φυλάκισης μπορεί να είναι ακόμα πιο αυστηρή.

Επιπλέον, σε περιπτώσεις που ο εμπρησμός διαπράττεται εκ προθέσεως ή με εξαιρετική αμέλεια και προκαλεί κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή, η ποινή μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Ειδικότερα, εάν ο εμπρησμός διαπραχθεί σε κατοικημένες περιοχές ή σε κοινόχρηστα κτίρια, η ποινή μπορεί να φτάσει μέχρι και δέκα χρόνια φυλάκισης.

Επιπλέον, σημαντικό να σημειωθεί ότι η ποινή του εμπρησμού μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο εάν ο δράστης έχει προηγούμενο σε ανάλογες πράξεις ή εάν έχει διαπράξει επιπλέον εγκληματικά αδικήματα κατά την εκτέλεση του εμπρησμού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.