Ελλαδα

Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο σε καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου στη Λάρισα

Οι πρώτες πληροφορίες

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Λάρισα: Νεκρός 20χρονος από πυροβολισμό αστυνομικού σε καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου 

Καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου με έναν νεκρό καταγράφηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (8.7) στη Λάρισα.

Ο νεκρός φέρεται να είναι 20 ετών και να έπεσε νεκρό μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε από αστυνομικό στο χωριό Μοσχοχώρι. 

Λάρισα - Πώς Έγινε η Καταδίωξη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το onlarissa.gr, το μεσημέρι του Σαββάτου η Αστυνομία έλαβε σήμα πως κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας Nissan Navara, με έναν επιβαίνοντα κινούνταν επί της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Άμεσα ξεκίνησε η καταδίωξη από τα διόδια του Μοσχοχωρίου με τον οδηγό να μη σταματά σε κανένα από τα σήματα των αστυνομικών. Περνώντας τη Λάρισα, στο ύψος της Γυρτώνης ο οδηγός του οχήματος βγήκε από την εθνική και έκανε αναστροφή, μπαίνοντας μετά από λίγο ξανά στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Αθήνα. Μετά τη Λάρισα βγήκε πάλι από τον αυτοκινητόδρομο επιλέγοντας το επαρχιακό οδικό δίκτυο και έχοντας από πίσω του περιπολικά που τον καταδίωκαν.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του τοπικού μέσου, εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα έξω από το χωρίο Μοσχοχώρι αφού αυτό έπεσε πάνω σε τοίχο και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Αργότερα, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε και να τον τραυμάτισε θανάσιμα. 

© onlarissa.gr

Λάρισα - Νεκρός 20χρονος σε Καταδίωξη Κλεμμένου Αυτοκινήτου

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, αλλά και της ΕΡΤ πρόκειται για γεννηθέντα το 2003, που είχε ως δηλωμένο τόπο κατοικίας τη Θεσσαλονίκη. Είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Μάρτιο από το Ειδικό Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κασσαβέτειας, εκτίοντας ποινή κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργμάτων Θράκης είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2022 σε ποινή φυλάκισης 46 μηνών και 20 ημερών «για παραλαβή από τα Ελβετικά σύνορα της χώρας πολιτών τρίτης χώρας χωρίς δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος με σκοπό προώθησης σε αυτή, κατά συρροή, εκ κερδοσκοπίας και με κίνδυνο για άνθρωπο, απείθεια, οδήγηση χωρίς σχετική άδεια ικανότητας, παράνομη είσοδο στη χώρα».