Ελλαδα

Επιδρομή ακρίδων στo Καλονέρι Κοζάνης - Ολική καταστροφή σε καλλιέργειες

Έχουν καταστραφεί 400 στρέμματα καλλιέργειας πιπεριάς Φλωρίνης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακρίδα
(φωτογραφία αρχείου) © Unsplash / Evgenii Pliusnin

Κοζάνη: Επιδρομή ακρίδων και καταστροφή στρεμμάτων καλλιέργειας πιπεριάς Φλωρίνης

Επιδρομή από μικρού μεγέθους ακρίδες έχει προκαλέσει την ολική καταστροφή σε καλλιέργειες πιπεριάς Φλωρίνης στην περιοχή Καλονερίου Κοζάνης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τη φετινή χρονιά μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και τις κακές καιρικές συνθήκες που οδήγησαν στη χαμηλή παραγωγή, ήρθε να προστεθεί η καταστροφική παρουσία μικρών ακρίδων που έχουν κατακλύσει την περιοχή. Εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί 400 στρέμματα καλλιέργειας πιπεριάς Φλωρίνης, οδηγώντας τους αγρότες της περιοχής σε απόγνωση.

Οι μικρές Ακρίδες τρώνε τα φύλλα και καταστρέφουν τα φυτά τα οποία δεν μπορούν να μεγαλώσουν. Οι αγρότες δηλώνουν -σύμφωνα με την ΕΡΤ- ότι αναμένουν παρέμβαση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τους αρμόδιους φορείς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctsg47f7at81)

Επιδρομή ακρίδων και σε Έβρο - Ροδόπη

Επιδρομή ακρίδων σημειώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στα σύνορα Έβρου-Ροδόπης, στις περιοχές Κόμαρος, Πέραμα, Αύρα, Ατάρνη, Μέστη.

Παρά την προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με ψεκασμούς από την Περιφέρεια, τους Δήμους αλλά κυρίως από τους αγρότες με τον εφοδιασμό εντομοκτόνων, οι καταστροφές είναι μεγάλες Με ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ ζητάει να καταγραφούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί στο 100% των απωλειών τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.