Ελλαδα

«Απειλήθηκε η ζωή μου», φέρεται να υποστήριξε ο 80χρονος για τη δολοφονία του 52χρονου στην Ηλεία

Εμφανίστηκε μετανιωμένος στο δικαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 83χρονος δράστης της δολοφονίας στην Ηλεία οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα
© patrisnews.gr

Δολοφονία 52χρονου στην Ηλεία: Η απολογία του 80χρονου και η απόφαση για προφυλάκισή του

Ότι «φοβήθηκε» και «απειλήθηκε η ζωή του» φέρεται να υποστήριξε ο 80χρονος άνδρας που πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ με καραμπίνα τον 52χρονο πατέρα τεσσάρων παιδιών στην Ηλεία για ασήμαντη αφορμή. Ο ηλικιωμένος μετά την απολογία του το μεσημέρι της Τετάρτης (21.6) κρίθηκε προφυλακιστέος από ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, σήμερα το μεσημέρι ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικών της Υ.Α. Πύργου ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αμαλιάδας, η οποία άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας (σε βάρος του αδελφού του θύματος), παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον Ανακριτή, όπου εμφανίστηκε μετανιωμένος για την αποδιδόμενη σε βάρος του πράξη της ανθρωποκτονίας και φέρεται να ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε και απειλήθηκε η ζωή του.

Δράστης δολοφονίας - Δικαστήρια Αμαλιάδας

Ηλεία - Το Χρονικό της Δολοφονίας

Όπως περιέγραψε ο αδερφός του θύματος, ο ίδιος βρισκόταν εκεί νωρίτερα, όταν πέρασαν από εκεί τα πρόβατα και ο 83χρονος, τα έβαλε με τον 52χρονο, τον οποίο και φέρεται να εξύβρισε για το θέμα αυτό. Μετά από λίγο η διαμάχη συνεχίστηκε στο χωράφι με τον δράστη να έχει έντονο διάλογο με το θύμα. «Ποια ζημιά σου έκαναν τα γίδια; Να στην πληρώσω. Έχεις πει πολλά για μένα, με έχεις πει κλέφτη, μου έχεις κάνει πολλά. Τι να σου πω. Άμα είναι να με σκοτώσεις, σκότωσε με», είπε ο Παναγιώτης Μενούνος ο οποίος, σύμφωνα με το ilialive.gr γύρισε την πλάτη του να φύγει και τότε ο ηλικιωμένο τον πυροβόλησε δύο φορές. Τα σκάγια τον πέτυχαν στη μέση και στη δεξιά πλευρά με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να ξεψυχήσει.

Κατά πληροφορίες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ο 80χρονος φέρεται να πήγε στο σπίτι του το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χωράφι που έγινε το φονικό όπου και συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από τις αστυνομικές αρχές. Εκεί εκτός από το δίκαννο κυνηγετικό όπλο, που χρησιμοποίησε για το φονικό, βρέθηκε ακόμα ένα περίστροφο χωρητικότητας πέντε φυσιγγίων, μία κυνηγετική καραμπίνα και 102 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές κατά τη στιγμή της σύλληψής του ο ηλικιωμένος εμφανίστηκε μετανιωμένος λέγοντας ότι θόλωσε.

ilialive.gr - Έγκλημα για τα γίδια στην Αγ. Τριάδα Αρχ. Ολυμπίας

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.