Ελλαδα

Να παραδοθεί ο ύποπτος για τη δολοφονία της Αναστάζια ζητά ο πρωθυπουργός της Πολωνίας

Η ανάρτησή του στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κως - Δολοφονία Αναστάζια: «Παραδώστε μας τον ύποπτο» λέει ο πρωθυπουργός της Πολωνίας
© Facebook

Κως: «Παραδώστε μας τον ύποπτο», λέει ο πρωθυπουργός της Πολωνίας για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια

Να παραδοθεί στις πολωνικές αρχές ο ύποπτος για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα ζήτησε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι.

«Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Γι' αυτό θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να παραδώσει τον ύποπτο για να δικαστεί σε πολωνικό δικαστήριο και να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή» έγραψε στο Twitter.

Σημειώνεται πως ο θάνατος της 27χρονης Αναστάζια στην Κω και ο τρόπος που αυτός επήλθε, απασχολεί σήμερα –όπως είναι φυσικό– και τον Τύπο της Πολωνίας, τον τόπο καταγωγής της άτυχης κοπέλας.

 Στον ανακριτή ο 32χρονος για τον θάνατο της Αναστάζια

Ενώπιον του ανακριτή της Κω οδηγήθηκε, λίγο μετά τη μια και μισή το μεσημέρι, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που κατηγορείται για την αρπαγή της 27χρονης Αναστάζια, την περασμένη Δευτέρα.

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε με αστυνομική συνοδεία στο δικαστικό Μέγαρο του νησιού προκειμένου να απολογηθεί και να δώσει τη δική του εκδοχή.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στη σακούλα και τα υπόλοιπα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σημείο όπου εντοπίστηκε η 27χρονη κοπέλα από την Πολωνία, σε μια προσπάθεια να ενημερώσουν άμεσα τον ανακριτή για τα ευρήματα, ώστε, εάν προκύψουν νέα στοιχεία να αναβαθμιστεί η κατηγορία σε βάρος του.

Παράλληλα, στη Ρόδο μεταφέρθηκε η σορός της 27χρονης, που θα εξεταστεί από τον ιατροδικαστή.

Οι αστυνομικοί προς το παρόν, δεν γνωρίζουν την ακριβή αιτία θανάτου και περιμένουν το πόρισμα της εξέτασης ώστε να το συμπεριλάβουν στη δικογραφία.

Έως και αυτή την ώρα, στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει και οι κινήσεις δύο ακόμη ατόμων. Του συντρόφου της 27χρονης, ο οποίος κλήθηκε εκ νέου –για τρίτη φορά– για κατάθεση, αλλά και του συγκάτοικου του 32χρονου κατηγορούμενου, ενός νεαρού Πακιστανού.

Ο ύποπτος έχει αναφέρει στους αστυνομικούς πως το επίμαχο βράδυ ήταν στο σπίτι και δεν άκουσε το παραμικρό, ούτε κατάλαβε να ήρθε στο σπίτι η 27χρονη Αναστάζια.

Τις επόμενες ώρες, αναφέρουν οι αστυνομικοί, εάν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα ευρήματα δώσουν τα στοιχεία που περιμένουν, δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός των συλλήψεων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.