Ελλαδα

Αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Μουσταφά Κατραντζή

Έπειτα από δηλώσεις περί «Τούρκων της Θράκης»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μουσταφά Κατραντζή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
© Facebook/Mustafa Katranci

Εκλογές 2023: Την απόσυρσή του από την εκλογική μάχη ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο FB ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Ροδόπη, Μουσταφά Κατραντζή.

Αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο Μουσταφά Κατραντζή, o οποίος κατέβαινε στη Ροδόπη, έπειτα από δηλώσεις του περί «Τούρκων της Θράκης».

«Η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Ροδόπη. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας», γράφει ο κ. Κατραντζή σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η διαδρομή μου στην πολιτική όλα αυτά τα χρόνια είχε ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών ...

Posted by Mustafa Katrancı on Monday, June 19, 2023

Σημειώνεται ότι ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Ροδόπη είχε δώσει συνέντευξη δύο μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε τουρκική εφημερίδα, στην οποία μιλούσε για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα «GUNDEM» και σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα της μειονότητας, ο Μουσταφά Κατραντζή απάντησε: «Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, έχουμε σοβαρά προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα που περίμεναν λύση εδώ και καιρό. Αυτό είναι σίγουρο».

Σκέρτσος: Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Την ανάρτηση του Μουσταφά Κατραντζή, με την οποία ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στη Ροδόπη, σχολίασε με δική του ανάρτηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, 'Ακης Σκέρτσος.

«Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν στις λίστες του και την επομένη των εκλογών μπορεί να κάθονται στα έδρανα της Βουλής μπορούν να μας πουν επιτέλους τι και ποιον εκπροσωπούν;», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Σκέρτσος.

Αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν στις λίστες του και την επομένη των...

Posted by Akis Skertsos on Monday, June 19, 2023

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ

Η δήλωση αυτή του κ. Κατραντζή είχε προκαλέσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της κόντρας που έχει ξεσπάσει για τη Ροδόπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ασκήσει έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Alpha, λέγοντας ότι ο Μουσταφά Κατραντζή ήταν αυτός που έκανε λόγο για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης».

«Για να σταματήσει η υποκρισία με τη Ροδόπη, να μιλήσουμε για τον βουλευτή και εκ νέου υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, τον Κύριο Κατραντζή, ο οποίος τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, μιλώντας στον τουρκικό Τύπο, αναφέρθηκε στη μουσουλμανική μειονότητα με τον όρο «εμείς οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης. Ο κ. Μητσοτάκης δεν το γνώριζε αυτό όταν ξεκίνησε την επίθεση λάσπης κατά του ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτήθηκε και με tweet του, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρομοίως, για το ίδιο θέμα είχε ασκήσει κριτική στη Νέα Δημοκρατία και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο κ. Μητσοτάκης προφανώς και γνώριζε αυτές τις δηλώσεις όταν αποφάσιζε να εντάξει για δεύτερη φορά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ τον κ. Κατραντζή. Καμιά κόκκινη εθνική γραμμή που δήθεν παραβιάστηκε από υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι στις έγνοιες του κ. Μητσοτάκη», σχολίασε μεταξύ άλλων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.