- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Καιρός: Από την ασυνήθιστη κακοκαιρία του τριημέρου, περνάμε σε πιο θερμές θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα
Aπό την κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου με τα υψηλά για την εποχή ύψη βροχής, το καλοκαίρι έρχεται επιτέλους, με το θερμόμετρο να αγγίζει ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου αυτή την εβδομάδα.
Σύμφωνα με το Meteo, η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα το προηγούμενο τριήμερο (16-18/06) ήταν ασυνήθιστη για την εποχή. Βασικά της χαρακτηριστικά ήταν:
- οι κατά τόπους μεγάλης διάρκειας και ισχυρές βροχοπτώσεις, όπως αυτές που έπληξαν τη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου (17/06) και
- οι καταιγίδες σε ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις εκδηλώθηκαν και χαλαζοπτώσεις.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η κακοκαιρία έπληξε το σύνολο σχεδόν της χώρας, με εξαίρεση λίγες περιοχές στην Κρήτη.
Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η γεωγραφική κατανομή του αθροιστικού υετού κατά το τριήμερο που μας πέρασε, με βάση τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.
Όπως φαίνεται στον ένθετο πίνακα όπου παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχής, το μεγαλύτερο ύψος βροχής του τριημέρου καταγράφηκε στη Στέμνιτσα Αρκαδίας και ήταν ίσο με 104 χιλιοστά.
Μαρουσάκης: Κύμα ζέστης αυτή την εβδομάδα με 36άρια
Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για 36άρια αυτή την εβδομάδα, με το καλοκαίρι να μπαίνει και επίσημα, μετά από μέρες έντονης κακοκαιρίας.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που δημοσιεύει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, τις αμέσως επόμενες ημέρες οι θερμοκρασίες θα κινηθούν γύρω στους 32-36 βαθμούς Κελσίου - ίσως και παραπάνω.
Οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες θα καταγραφούν σε κλειστές περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, στον Θεσσαλικό - Αργολικό κάμπο, προς τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, το εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στο εσωτερικό νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου.
Αιτία για την εξέλιξη αυτή είναι η μετατόπιση μιας πολύ θερμής αέριας μάζας από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την περιοχή μας.
Ωστόσο, η αστάθεια του καιρού αναμένεται να επιμείνει σε βουνά της ηπειρωτικής χώρας αργά τα απογεύματα. Ταυτόχρονα, μέσα στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά θα επικρατήσει τοπικά ισχυρός Βοριάς, ο οποίος από τη μια θα δροσίζει, από την άλλη όμως θα αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
Καταλήγοντας, ο μετεωρολόγος επισημαίνει πως οι αστάθειες μπορεί να παρέρχονται, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα επιστέψουν. Για παράδειγμα, από την Κυριακή των εκλογών (25/6) και έπειτα θα σημειωθούν σκαμπανεβάσματα, καθώς από τα βόρεια θα κατέβει μια ψυχρή αέρια μάζα, η οποία θα πυροδοτήσει την αστάθεια και θα ρίξει τη θερμοκρασία.