Ελλαδα

Στοιχείο από το ημερολόγιο 53χρονης φέρνει στο προσκήνιο την υπόθεση δολοφονίας της μετά από 14 χρόνια

Το έγκλημα διαπράχθηκε στην Κρήτη το 2009

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Δολοφονία Jean Hanlon στην Κρήτη: Οι έρευνες για το έγκλημα το 2009 και το στοιχείο από το ημερολόγιό της

Ένα στοιχείο από το ημερολόγιο που κρατούσε η 53χρονη Jean Hanlon κατά τη διάρκεια της διαμονής της στην Κρήτη, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την υπόθεση δολοφονίας της μετά από 14 ολόκληρα. Το άψυχο σώμα της Βρετανίδας είχε εντοπιστεί στο λιμάνι του Ηρακλείου τον Μάρτιο του 2009. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Mirror, η οικογένεια της δολοφονημένης 53χρονης, με τη βοήθεια του δικηγόρου της, βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με τις αρχές, ενώ τα παιδιά της «ξεσκονίζουν» το ημερολόγιο που κρατούσε τις ημέρες που βρισκόταν στην Κρήτη. Σε δηλώσεις του στο μέσο, ένας από τους τρεις γιους της αναφέρει ότι «με μία πιο προσεκτική ανάγνωση του ημερολογίου διαπιστώνει κανείς πως η έξοδος που έκανε εκείνο το μοιραίο βράδυ ήταν με κάποιον που γνώριζε και ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής».

Δολοφονία Jean Hanlon στην Κρήτη - Κύριος Ύποπτος

Οι αστυνομικοί, αλλά και η οικογένεια της 53χρονης Jean Hanlon προσπαθούν να βρουν πώς πέρασε τις τελευταίες στιγμές της. «Στο ημερολόγιό της, που το βρήκαμε λίγο μετά το θάνατό της στο σπίτι, έγραφε για τα πάντα. Με ποιους μιλούσε, τι ψώνιζε και από πού, περιγράφοντας κάθε μέρα με λεπτομέρεια», αναφέρει ο ένας από τους τρεις γιους της 53χρονης. Μετά από ενδελεχή έρευνα διαπιστώθηκε πως η 53χρονη δεν ήταν μόνη της εκείνο το βράδυ αλλά συνάντησε κάποιον, ο οποίος θεωρείται κύριος ύποπτος για τη δολοφονία της. Μέχρι αυτήν την ώρα, οι αρχές δεν έχουν κάποιο στοιχείο για να τον ταυτοποιήσουν. 

Δολοφονία Jean Hanlon - Το Χρονικό του Εγκλήματος

Η Jean Hanlon λάτρεψε την Κρήτη και γι’ αυτό επέλεξε να ζήσει στο νησί. Το πτώμα της εντοπίστηκε να επιπλέει στο λιμάνι του Ηρακλείου, τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνισή της, στις 9 Μαρτίου του 2009. Στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση αναφερόταν ότι ο θάνατος της οφείλεται σε πνιγμό εντός θαλάσσιου ύδατος συνεπεία κάκωσης του αυχένα με πλήρη διατομή του εγκεφαλικού στελέχους αποτέλεσμα πτώσης στο νερό από ύψος.

Στη συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση αναφερόταν ότι ο θάνατός της επήλθε από πτώση και πρόσκρουση σε έδαφος και υπήρξε η εκτίμηση ότι η γυναίκα μεταφέρθηκε νεκρή στη θάλασσα και γινόταν λόγος για ατύχημα. Μετά από νέα εκτίμηση των δεδομένων, ο θάνατος της αποδόθηκε σε ανθρωποκτονία, δίνοντας νέα τροπή στις έρευνες.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, από την ημέρα της δολοφονίας της Jean Hanlon η υπόθεση έχει ανοίξει και έχει κλείσει τρεις φορές, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει εξιχνιαστεί.