Ελλαδα

Μετά από 35 χρόνια δίνει ξανά Πανελλήνιες για να πετύχει το όνειρο τής ζωής της

«Διάβασα μόνη μου», δηλώνει η 53χρονη Άννα Μοναστηριώτη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Πανελλήνιες 2023: Εξετάσεις ξανά μετά από 35 χρόνια - Το όνειρο της Άννας Μοναστηριώτη για είσοδό της στη Ψυχολογία του ΑΠΘ

Η 53χρονη Άννα Μοναστηριώτη αποφάσισε να δώσει ξανά Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023 και να κάνει την προσπάθειά της για να πετύχει το όνειρο της ζωής της, την είσοδό της στο τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ. 

Σήμερα Παρασκευή (2.6) βρέθηκε στο εξεταστικό κέντρο και μαζί με τους συνυποψηφίους της έδωσε το πρώτο μάθημα για τα ΓΕΛ, «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία». Στόχος της είναι να πετύχει την είσοδό της στο τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ. Η κ. Άννα Μοναστηριώτη μίλησε το makthes.gr για την απόφασή της να βρεθεί πάλι στη θέση του υποψηφίου μετά από 35 ολόκληρα χρόνια. 

«Ήταν ένα όνειρο που πάντα ήθελα να πραγματοποιήσω. Φέτος είδα ότι μπορώ να το κάνω. Διάβασα μόνη μου, χωρίς καμία βοήθεια», δήλωσε η 53χρονη που εργάζεται σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ. «Μου αρέσει η ψυχολογία και πιστεύω θα τα καταφέρω να περάσω στο ΑΠΘ. Είναι περίεργη αίσθηση να δίνει ξανά πανελλήνιες μετά από τόσα χρόνια», συμπλήρωσε. 

Η Άννα Μοναστηριώτη έχει δύο παιδιά, τα οποία έχουν αποφοιτήσει από τις σχολές τους. 

Πανελλήνιες 2023: Η πρώτη εκτίμηση για τη δυσκολία των θεμάτων στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

«Πιο επίκαιρο από ποτέ» σχολιάζει ο ΟΕΦΕ ότι είναι το θέμα που έπεσε στην έκθεση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας που εξετάστηκαν σήμερα (2.6) οι υποψήφιοι των ΓΕΛ στις Πανελλήνιες 2023. Τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές θεωρούνται «βατά».

Συγκεκριμένα, στον πρώτο του σχολιασμό ο ΟΕΦΕ αναφέρει: «το θέμα της έκθεσης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Το δεύτερο κείμενο δημοσιεύτηκε πολύ πρόσφατα. Οι ερωτήσεις είναι πολύ εύστοχες, τα θέματα βατά. Θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτά και μαθητής της δευτέρας λυκείου ειδικά στο θέμα Β. Θεωρούμε πως δεν θα δυσκολέψουν καθόλου τους μαθητές. Ίσως προβληματίσει τους μαθητές η λέξη "έμπρακτα" στην εκφώνηση του θέματος Δ1β».