- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
«Χωρίς καμία λογική οι ισχυρισμοί»: Τι απαντά ο σκηνοθέτης της ταινίας «Αγόρια στο ντους» για τις αντιδράσεις
Η ταινία προβλήθηκε από δασκάλα σε δημοτικό σχολείο


«Αγόρια στο ντους»: Η απάντηση του σκηνοθέτη Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ μετά τις αντιδράσεις για προβολή της ταινίας σε δημοτικό σχολείο
Απάντηση στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την επιλογή δασκάλας να προβάλει την ταινία «Αγόρια στο ντους» σε δημοτικό σχολείο δίνει ο σκηνοθέτης Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ. Οι γονείς 10χρονου μαθητή έχουν στείλει εξώδικο στον διευθυντή του σχολείου, ζητώντας του να ενημερωθούν για το αν είναι εγκεκριμένο το να προβάλλεται η ταινία στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Ο Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ δήλωσε στο freecinema, ότι οι ισχυρισμοί ότι η ταινία του είναι ερωτική χαρακτήρα, δεν έχουν καμία λογική. Συγκεκριμένα, ο Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ δήλωσε: «Υπήρξαν ισχυρισμοί πως αυτό το μικρού μήκους φιλμ είναι ερωτικού χαρακτήρα και απεικονίζει σεξουαλικές περιπτύξεις μεταξύ παιδιών. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι χωρίς καμία λογική, και ως σκηνοθέτες δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πώς η ταινία και η θεματική της θα μπορούσαν να ερμηνευτούν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Η ταινία αυτή δεν δείχνει απολύτως τίποτα τέτοιο. Αυτή η παραπληροφόρηση, που έχει γιγαντωθεί σε κάποια ελληνικά Μέσα, είναι σοκαριστικά λανθασμένη, και πραγματικά έχουμε σοβαρές αμφιβολίες πώς κάποιος από τους ιθύνοντες αυτών των ισχυρισμών έχει δει την ταινία».
Ακόμη, σημείωσε ότι η ταινία «Αγόρια στο ντους» έχει ενταχθεί και σε άλλες εκπαιδευτικές πλατφόρμες στην Ευρώπη, όπου την έχουν δει χιλιάδες παιδιά.

Αντιδράσεις από τους γονείς για την προβολή της ταινίας σε παιδιά δημοτικού
Σύμφωνα με το Mega, η ταινία προβλήθηκε στις 12 Μαΐου σε δημοτικό σχολείο σε τάξη της 4ης δημοτικού. Οι γονείς προχώρησαν σε αγωγή, καταγγέλλοντας πως η δασκάλα πρόβαλλε ερωτική ταινία σε παιδιά δημοτικού.
Συγκεκριμένα, γονείς υποστηρίζουν ότι μετά την προβολή της ταινίας το παιδί τους επέστρεψε στο σπίτι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ φέρεται να έκανε και εμετό και τονίζουν ότι πριν την προβολή της συγκεκριμένης ταινίας θα έπρεπε να έχουν ερωτηθεί. «Σε πρώτη φάση η αγωγή θα είναι εναντίον της δασκάλας και ανάλογα με την απάντηση που θα λάβουμε και από το υπουργείο Παιδείας, θα δούμε αν θα υπάρξει και νομική συνέχεια εναντίον άλλων εμπλεκομένων. Λόγω των εκλογών υπάρχει δικαιολογητική βάση για την καθυστέρηση της απάντησης, οπότε αναμένουμε για να δούμε τι θα κάνουμε από εκεί και πέρα», είπε στο enikos.gr ο δικηγόρος, Χάρης Κατσιβαρδάς, o οποίος εκπροσωπεί οικογένεια μαθητή ο οποίος ήταν παρών.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Mega, γονείς έχουν στείλει εξώδικο τόσο στο υπουργείο Παιδείας, όσο και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητώντας να διαπιστωθεί αν το υλικό που προβλήθηκε είναι εγκεκριμένο. Η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση από τη γενική γραμματεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο χάρτης με τους κεντρικούς άξονες του λεκανοπεδίου που παρατηρούνται καθυστερήσεις
Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου
Τα ίχνη του είχαν χαθεί πριν από ένα μήνα
Εικόνες που εντυπωσιάζουν
Αναλυτικά τα σημεία και οι ώρες
Πού θα σημειωθούν λασποβροχές - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Στο σημείο 42 πυροσβέστες - Πρόκειται για δύσβατο σημείο
Φέρονται να έχουν αποκομίσει κέρδη από την πώληση αρχαίων αντικειμένων στο εξωτερικό
«Ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για μόρφωση και ευημερία σε κάθε πολίτη, χωρίς αποκλεισμούς»
Η ακτινογραφία της τραγωδίας όπως διατυπώθηκε στην εισαγγελική πρόταση
«Αόριστη η εισαγγελική πρόταση, θα την αντικρούσουμε»
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του
Για βροχές, κρύο και χιόνια κάνει λόγο ο μετεωρολόγος
Ο απολογισμός έργου και άμεσοι στόχοι του σωματείου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.