Ελλαδα

Το άτομο πίσω από το υβριστικό hashtag κατά Μητσοτάκη εντόπισαν οι Αρχές

Θεωρούν ότι είναι ο 37χρονος που καλούσε σε ένοπλη εξέγερση μέσω Twitter

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
@pixabay
@pixabay

Το άτομο πίσω από το υβριστικό hashtag κατά Μητσοτάκη εντόπισαν οι Αρχές

Τον άνθρωπο που πιθανόν να κρύβεται πίσω από το σύνθημα «#Μητσοτάκη γ….», εκτιμούν ότι συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η εκτίμηση αυτή, προήλθε από την ανάλυση των ψηφιακών ιχνών στα ηλεκτρονικά συστήματα του 37χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου, ο οποίος ειδικά τους τελευταίους μήνες, εμφανιζόταν ιδιαίτερα δραστήριος στο διαδίκτυο.

Βέβαια, αυτό που επισημαίνουν οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι πως θα μιλήσουν με απόλυτη βεβαιότητα όταν ολοκληρωθούν οι εν εξελίξει έρευνες και αναλύσεις στα ηλεκτρονικά του συστήματα που κατασχέθηκαν.

Όμως, όλα δείχνουν πως ο άνθρωπος αυτός, είναι ο πρώτος, χρονολογικά που φέρεται να ξεκίνησε διαδικτυακά το συγκεκριμένο σύνθημα.

Καλούσε σε ένοπλη εξέγερση

Στα τελευταία του μηνύματα μάλιστα, σε λογαριασμό του στο twitter έγραφε συνθήματα κατά των κομμάτων, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να ξεσηκωθεί και να βγει στους δρόμους με τα όπλα.

Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν για καιρό να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 37χρονου και χρειάστηκε να τα ζητήσουν από την διαχειρίστρια εταιρία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, με την νόμιμη διαδικασία, και μόλις πριν λίγα 24ωρα, έλαβαν ενημέρωση για την Διεύθυνση Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου (i.p. address) του.

Παρουσία εισαγγελέα έκαναν έφοδο και συνέλαβαν τον 37χρονο στο σπίτι του, ενώ κατέσχεσαν τις ηλεκτρονικές του συσκευές. Κατά την διερεύνηση τους, βρέθηκε το παραπάνω hashtag που από χρονολογικής απόψεως, δείχνει να είναι ο πρώτος που το «σηκώνει» ως σύνθημα στο διαδίκτυο.

Ο κατηγορούμενος, οδηγήθηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου στον Εισαγγελέα Αθηνών, ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο και τον άφησε ελεύθερο εως την εκδίκαση της υπόθεσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.