Ελλαδα

51χρονος γρονθοκόπησε και έπιασε από τον λαιμό τη σύζυγό του επειδή μάλωσε την 8χρονη κόρη τους

Οι δύο γιοι τους επενέβησαν για να την προστατέψουν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεσσαλονίκη: Γρονθοκόπησε και έπιασε από τον λαιμό τη σύζυγό του επειδή μάλωσε την 8χρονη κόρη τους - Οι δύο γιοι τους επενέβησαν για να την προστατέψουν

Ένας 51χρονος άνδρας, που έχει έντονη αδυναμία στην οκτάχρονη κόρη του, επιτέθηκε στη σύζυγό του και απείλησε ότι θα τη σκοτώσει, εξοργισμένος από το γεγονός πως μάλωσε την κόρη τους. Ο άνδρας συνελήφθη και παρουσιάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή για την επίθεση και τις απειλές.

Αυτό το απίστευτο περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη μέσα στο διαμέρισμα όπου ζει το ζευγάρι με τα τρία παιδιά τους. Μάλιστα, ήταν οι δύο γιοι τους, ηλικίας 17 και 13 ετών, που αποφάσισαν να προστατέψουν τη μητέρα τους, όταν είδαν τον πατέρα τους να βγαίνει από το υπνοδωμάτιο σε οργισμένη κατάσταση, να της επιτίθεται και να σφίγγει σφιχτά το λαιμό της. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο «βίαιος» σύζυγος εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά απέναντι στην 40χρονη, αλλά αυτή τη φορά τα δύο παιδιά αποφάσισαν να καλέσουν την αστυνομία.

Περιγράφοντας όσα έγιναν το απόγευμα της 10ης Μαΐου, η 40χρονη κατέθεσε στο δικαστήριο τι ακριβώς συνέβη. Τόνισε πως όλα ξεκίνησαν όταν γύρισε κουρασμένη από την εργασία της και ζήτησε από τα τρία της παιδιά να βοηθήσουν με τις δουλειές του σπιτιού και να συμμαζέψουν τα πράγματά τους. Τότε ήταν που ο σύζυγός της βγήκε από το δωμάτιο και της επιτέθηκε.

«Μοίρασα τις δουλειές και ζήτησα από τα παιδιά να τακτοποιήσουν τα πράγματά τους. Ο κύριος ξύπνησε και έβαλε τις φωνές, βγήκε από το υπνοδωμάτιο και με χτύπησε με μπουνιά δυνατά στο πρόσωπο, κάτω από το αυτί. Δεν είχα αντιληφθεί ότι κοιμόταν. Οι δύο γιοί μας μπήκαν μπροστά για να τον σταματήσουν και τότε εκείνος με έπιασε σφιχτά από τον λαιμό και δε σταματούσε να με σφίγγει» τόνισε το θύμα και πρόσθεσε:

«Έλεγε στα παιδιά: "δε φοβάμαι, θα τη σκοτώσω και δεν με νοιάζει αν μπω φυλακή". Φοβήθηκα πολύ για τη ζωή μου, με έσφιγγε πολύ δυνατά από τον λαιμό και έλεγε συνεχώς πως θα με σκοτώσει».

Από την πλευρά του, στην απολογία του ο 51χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι εκνευρίστηκε όταν η σύζυγός του μάλωσε την κόρη τους.

«Το παιδί έπαιζε στο δωμάτιό του και εκείνη ξεκίνησε να της φωνάζει και να της λέει να κάνει δουλειές στο σπίτι. Άκουσα τις φωνές και σηκώθηκα επειδή έχω αδυναμία στην μικρή. Την ρώτησα γιατί μιλάει έτσι, όμως δεν την άρπαξα ποτέ από τον λαιμό», υποστήριξε.